Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Навіть на візку можна грати і перемагати

Олександр Романюк із села Сошичне Камінь-Каширського району посів третє місце у спортивних змагання за Кубок Світязя з гри Боча (Бочче) серед людей з ураженнями опорно-рухового апарату, котрі проходили в мальовничому селі Пульмо Шацького району. Виступав він у класі ВС5. Окрім представника Камінь-Каширщини сюди завітали 30 спортсменів із різних куточків Волині, а також міста Червоноград Львівської області. До речі, змагання з боча тут проводилися вперше. Варто лише порадіти за Олександра… Ти великий молодець! Так тримати!

За словами дружини Олександра Каті Романюк, відвідини Пульмо стали для них із Сашком справжньою відрадою для душі, можливістю поспілкуватися з людьми, котрі тебе розуміють.

Однак в цій бочці меду є, як кажуть, одна маленька, але гірка ложка дьогтю. Добиралася пара до Пульмо орендованим транспортом, за власний кошт. А де місцева підтримка?

– Звичайно, для людей з обмеженими можливостями – це шанс вирватися із чотирьох стін, займатися корисною справою, знаходити нові знайомства. Якщо говорити про боча, то дана гра достатньо цікава та дуже помічна при травмах хребта, розвиває координацію. Популярна за кордоном, а віднедавна — і в Україні.

Однак у цій бочці меду є, як кажуть, одна маленька, але гірка ложка дьогтю. Добиралася пара до Пульмо орендованим транспортом, за власний кошт. А де місцева підтримка? З цього приводу Катерина говорила:

– У Камінь-Каширському районі Саша не один такий. І, відповідно, якщо б запрошували місцеві відповідальні працівники на змагання, то багато хто зголосився б. Але цього не було. Ми їздили за свій кошт. Дорога неблизька і недешева. Учасникам з інших районів витрати на дорогу компенсували. Навіть надавали автобуси. А ми мусили наймати автомобіль, а це недешево... Треба розвивати спорт для таких людей, адже це дуже цікаво, з’являється стимул жити, боротися далі.

Олександр ПРИЙМАК

Telegram Channel