Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Наступного тижня кораблі НАТО зайдуть до Одеси

Трусися, Путіне!

Новое время

Наступного тижня кораблі НАТО зайдуть до Одеси

Це є наслідком домовленостей між Україною, ЄС та США

Наступного тижня кораблі НАТО зайдуть до Одеси, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в Брюсселі.

"Дуже хороші дискусії в трансатлантичному контексті між Європейським Союзом і Сполученими Штатами, які відбувалися минулого тижня, відбулися в Мюнхені. До речі, наступного тижня буде візит кораблів в Одесу", - сказав він, пише Новое время з посиланням на УНІАН.

Дуже хороші дискусії в трансатлантичному контексті між Європейським Союзом і Сполученими Штатами, які відбувалися минулого тижня, відбулися в Мюнхені. До речі, наступного тижня буде візит кораблів в Одесу.

Клімкін додав, що Євросоюз теж буде грати свою роль.

Раніше генсек НАТО Йенс Столтенберг заявляв, що кораблі увійдуть в Чорне море для проведення навчань.

У свою чергу, міністр оборони України Степан Полторак заявив, що в поточному році НАТО значно активізує свою присутність в чорноморському регіоні.

У листопаді 2018 року Росії пішла на відкриту військову агресію проти України в Керченській протоці, захопивши катери ВМС України і українських моряків.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг засудив використання Росією військової сили проти катерів ВМС України в Керченській протоці і закликав Кремль відпустити українських моряків.

Столтенберг підкреслив, що альянс за останній час вже посилив свою присутність в районі Чорного моря.

Уряд Німеччини відхилив заклик України посилити тиск на Росію і відправити німецькі військові кораблі в Чорне море в зв'язку з агресивними діями Кремля.

Telegram Channel