Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Згоранах на зборах люди проголосували за приєднання до Шацької ОТГ

У неділю на зборах жителі села дали чітко зрозуміти, що хочуть «союзу» із Шацьком.

Район.Шацьк

У Згоранах на зборах люди проголосували за приєднання до Шацької ОТГ

Минулого тижня у Згоранській сільській раді відбулася сесія, на яку завітали невелика група жителів села та просили у депутатів провести громадські слухання, на яких обговорити питання приєднання до Шацької ОТГ

Депутатам після аргументів односельчан таки довелося прийняти рішення про скликання зборів. І вже у неділю, 24 березня, у сільському клубі відбулися збори селян.
Свого часу у Згоран було чимало варіантів для об’єднання: з Рівненською ОТГ, Шацьком, Головном, Любомлем та утворення громади зі Святязем. Двічі проводилося вивчення громадської думки, збирали сходи селян, утім, конкретно згоранці так і не визначилися, з ким об’єднуватися.

Після обговорення з 73 жителів села, які брали участь у зборах, у голосуванні взяли участь 45. Із них 40 таки проголосували за приєднання до Шацька, 5 – висловилися проти.

А вже у неділю на зборах жителі села дали чітко зрозуміти, що хочуть «союзу» із Шацьком.

Після обговорення з 73 жителів села, які брали участь у зборах, у голосуванні взяли участь 45. Із них 40 таки проголосували за приєднання до Шацька, 5 – висловилися проти. Ще вісім учасників слухань були за те, щоб Згоранська сільрада залишалася самостійною територіальною одиницею.
Далі, відповідно до законодавства, якщо їхнє рішення підтримають депутати Згоранської сільської ради, рішення сесії будуть направлятися у Волинську ОДА для надання позитивного висновку, а потім – у Кабмін для внесення змін у Перспективний план формування територій Волинської області.

Джерело: Район.Шацьк
Telegram Channel