Родзинки: чорні чи золотисті? - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 24.67 € 27.27
Родзинки:  чорні чи золотисті?

Фото mamatato.com.

Родзинки: чорні чи золотисті?

Вони смачні у пасці, кексах, їх додають у плов, мюслі, салати. Головне, щоб ягоди були не пошкоджені і не оброблені «хімією»

Ті родзинки, що згодом продаватимуться в супермакетах у красивих пакетиках, після сушіння не тільки очищають від сміття, сортують і досушують у печі, але й можуть обробити сорбіновою кислотою, діоксидом сірки або сульфітами, щоб вони були гарними і довше зберігалися.

Господині мають знати, що для родзинок вибирають сорти з м’ясистими ягодами і тонкою шкіркою. Будь–який виноград — і чорний, і зелений — після сушіння стає темнішим, а золотистим і напівпрозорим його роблять сульфіти. Тому тим, хто хоче їсти тільки натуральний продукт, краще купувати чорний, коричневий чи світло–коричневий. Не варто брати і дуже тверді ягоди, і надто м’які, недосушені та трішки вологі: вони можуть швидко зіпсуватися. Хороші родзинки повинні бути трохи зморщеними, матовими, м’ясистими і без пошкоджень. А на смак — більш–менш солодкими, але не кислими і не пригорілими. Деякі господині намагаються не брати ягоди з хвостиками. Але це не означає, що не було механічної обробки. Такі родзинки зберігаються довше.