Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Біля будівлі Верховної Ради пройшла акція за легалізацію в Україні медичного канабісу

Отакої!

Фото: ТСН

Біля будівлі Верховної Ради пройшла акція за легалізацію в Україні медичного канабісу

Активісти оприлюднили відкрите звернення до політичних партій, громадських та релігійних об’єднань

Біля будівлі Верховної Ради України, на площі Конституції, пройшла акція за легалізацію в Україні медичного канабісу “Закон — медичному канабісу!”.

Як передає кореспондент УНІАН, у заході взяли участь близько 60 осіб.

Акція організована в рамках щорічного Маршу Свободи за “реформу державної політики щодо наркотиків”.

Учасники акції тримали плакати з написами: “Коноплі лікують”, “Закон — медичному канабісу!” та “Почати наукові дослідження”.

Учасники акції тримали плакати з написами: “Коноплі лікують”, “Закон — медичному канабісу!” та “Почати наукові дослідження”.

Активісти оприлюднили відкрите звернення до політичних партій, громадських та релігійних об’єднань. Вони закликають об’єднати зусилля задля ухвалення законопроекту №10313 про забезпечення фундаментального права людини на життя, який має врегулювати використання продуктів канабісу у медицині та науці.

У відкритому зверненні коаліції громадських організацій “Медичний канабіс — наше право!” зазначається, що тема регулювання законного обігу канабісу обговорюється в парламенті понад три років.

“Ми закликаємо всі парламентські фракції, а також політичні сили, що претендуватимуть на мандати у Верховній Раді України IX скликання, оприлюднити чітку позицію щодо перспективи правового врегулювання питання використання канабісу для медицини та науки”, - йдеться у зверненні.

Зазначається, що серед ініціаторів кампанії — громадські організації “МІСТ”, “Афіна. Жінки проти раку” та “Українська асоціація медичного канабісу”.

Учасники акції увімкнули музику на колонках. Акція пройшла спокійно, грала музика.

Як відомо, 20 травня 2019 року у парламенту було зареєстровано проект закону № 10313 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя», який врегульовує використання канабісу для потреб медицини та науки.

Telegram Channel