Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
 Східноєвропейський університет імені Лесі Українки підготує 14-томне видання творів Лесі Українки. Мінкультури одобрило

Над підготовкою зібрання творів уже працюють близько 30 найкращих дослідників з усієї України.

Фото зі сторінки фейсбук-спільноти «Леся Українка і Волинь».

Східноєвропейський університет імені Лесі Українки підготує 14-томне видання творів Лесі Українки. Мінкультури одобрило

2020 року планують випустити бодай кілька томів. Над підготовкою 14-томника вже працюють близько 30 найкращих дослідників з усієї України

Міністерство культури та інформаційної політики України оприлюднило наказ про те, що Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки визнано переможцем конкурсу з підготовки Повного академічного зібрання творів Лесі Українки. Про це йдеться на інтернет-сторінці вишу.

На сайті розміщено наказ Міністерства культури та інформаційної політики України «Про визначення переможців мистецьких конкурсів».

«За 150 років від народження в нас так і немає повного зібрання творів Лесі Українки. Усі дотеперішні видання були неповними, мали й інші хиби», – пояснював раніше причини появи цього проєкту один з його керівників, доктор філологічних наук Сергій Романов. 

Відповідно до наказу Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки є переможцем конкурсу з розроблення моделі інформаційного продукту графічного характеру на тему «Виробництво поліграфічної продукції», а саме: «Творчість Лесі Українки. Повне академічне зібрання творів Лесі Українки».

Раніше волинян закликали підтримати проект Східноєвропейського національного університету. 

«За 150 років від народження в нас так і немає повного зібрання творів Лесі Українки. Усі дотеперішні видання були неповними, мали й інші хиби. Приміром, через ідеологічні причини не вповні відображали погляди письменниці на релігію, на національне та мовне питання. Зараз у незалежній країні ми можемо спробувати як належить – упевнено і вільно – прочитати і прокоментувати творчість письменниці», – пояснював причини появи цього проєкту один з його керівників, доктор філологічних наук Сергій Романов. 

«2020 року ми хочемо випустити бодай кілька томів. Перш за все тому, що Леся Українка – наша патронеса. Ми повинні зробити це для неї і для себе. Додатковою мотивацією є й 80-річний ювілей, який Університет святкуватиме цьогоріч», – сказав викладач вишу.

Telegram Channel