Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Бразилія обійшла Італію та Іспанію за кількістю інфікованих коронавірусом

Стрімке зростання кількості інфікованих у Бразилії посилить тиск на президента Жаіра Болсонару.

Фото EPA/UPG.

Бразилія обійшла Італію та Іспанію за кількістю інфікованих коронавірусом

За цим показником країна вийшла на четверте місце у світі

У Бразилії стрімко збільшується кількість інфікованих коронавірусом і станом на 17 травня становить 233,5 тисячі випадків. Так країна вийшла на четверте місце в світі за цим показником, поступаючись лише США, Росії і Великобританії. Про це свідчать дані Університету Джонса Гопкінса, пише LB.ua.

Тільки за останню добу в Бразилії зафіксовано майже 15 тисяч нових випадків інфекції (14 919), повідомило міністерство охорони здоров'я країни в суботу, 16 травня. Офіційна кількість летальних випадків внаслідок COVID-19 у Бразилії збільшилася на 816, до 15 633. Водночас у Бразилії, порівняно із США, Росією та Великобританією, тестується лише крихітна частка населення, тому реальна кількість інфікованих, очевидно, значно вища, пише Reuters.

Офіційна кількість летальних випадків внаслідок COVID-19 у Бразилії збільшилася на 816, до 15 633.  

Видання зазначає, що стрімке зростання кількості інфікованих у Бразилії посилить тиск на президента Жаіра Болсонару, який заперечує небезпеку, що виходить від коронавірусу. Болсонару називає коронавірус лише «невеликим грипом» і різко критикує губернаторів, які обмежили суспільне життя в своїх регіонах. Він наголошує, що закриття на карантин магазинів, ресторанів і шкіл не під силу для економіки Бразилії.

Через конфлікт з президентом навколо заходів із боротьби з коронавірусом 16 травня зі своєї посади пішов вже другий за місяць міністр охорони здоров'я.

Нагадаємо, напередодні кількість хворих на COVID-19 у світі перевищила 4,5 млн. Вірусу знадобилося десять днів, щоб кількість хворих збільшилася на 1 млн осіб.

Telegram Channel