Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи планує Богдан Шиба добудовувати багатостраждальну школу №13 (Відео)

Якісна освіта - майбутнє держави.

Фото з відкритих джерел.

Чи планує Богдан Шиба добудовувати багатостраждальну школу №13 (Відео)

Кандидат на посаду Луцького міського голови поділився баченням перспектив розвитку освітянської інфраструктури

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба розповів, чи буде добудовувати багатостраждальну 13-ту школу і чи планує будівництво нової школи в Луцьку.

Про це йдеться в інтерв'ю Шиби журналістам Олегу Криштофу та Анастрасії Качині.

.

Богдан Шиба каже, що перший крок до того, щоб розвивати заклади освіти, зробили в час, коли він був міським головою Луцька.

«Це була добудова 26-ї школи і розроблення проєкту будівництва 27-ї школи в 55-му мікрорайоні. Це ще починалося за нашої влади, і проєкт був розроблений. Планувалося в такий самий спосіб, як 26-та школа. Тому що в центрі вже місць не залишилося для того, щоб збудувати нові школи. Але є можливість реконструювати і добудовувати школи так, як 26-ту школу, де було добудовано цілий корпус. Особливо в центральних частинах міста», – розповідає Богдан Шиба.

Добудовувати нові корпуси для розширення і створення нових місць в садочках і школах обов’язково треба.

За словами кандидата на посаду Луцького міського голови, абсолютно абсурдне рішення було використовувати старий корпус луцької школи №13, який стоїть над дорогою.

«Коли будували, то чомусь запроєктували, щоб використовувати той старий, ще царський корпус. Чого так було прийнято? Видно, з метою економії коштів. Але це була помилка, яку треба виправити, добудувавши ще додатково один корпус», – впевнений Шиба.

Богдан Шиба вважає, що збудувати нову школу і садочок в центрі Луцька неможливо, хоч місць у дитсадках Луцька категорично не вистачає. Найбільш оптимальне вирішення цієї проблеми – добудувати нові корпуси навчальних закладів.

«Там, де має бути в групі по 20 чи 25 дітей, там ніколи не менше 30-35 дітей в одній групі. Це складно. Так не має бути. Тобто збудувати щось нове в центрі, там, де найбільша потреба в місцях, у школах і в садочках, неможливо, але добудовувати нові корпуси для розширення і створення нових місць в садочках і школах обов’язково треба», – каже кандидат на посаду Луцького міського голови.

Telegram Channel