Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Уродженка Маневиччини Ірина Климець не змогла пробитися до фіналу, але пообіцяла медаль у Парижі-2024 (Оновлено)

Хоча раніше уродженка Четвертні запускала снаряд і на 73,56 метра…

Фото із сайту gathletics.com.ua.

Уродженка Маневиччини Ірина Климець не змогла пробитися до фіналу, але пообіцяла медаль у Парижі-2024 (Оновлено)

«Незважаючи на травму, старалася, віддала всі сили...»

На Олімпійських іграх в Токіо відбулася кваліфікація в метанні молота серед жінок. У цьому секторі Україну представляли двоє українок: волинянка Ірина Климець (на фото) і сумчанка Ірина Новожилова.

Для виходу в фінал потрібно було показати результат 73.50 метра або увійти до топ-12. На жаль, обидві спортсменки не змогли кваліфікуватися.

Ірина Климець із показником 68.29 зайняла 10-те місце в своїй групі, але не увійшла до топ-12 за підсумками двох груп. Новожилова показала найгірший результат (59.85) і зайняла останнє місце.

Ірина Климець з показником 68.29 зайняла 10-те місце в своїй групі, але не увійшла до топ-12 за підсумками двох груп.

Скажімо, суперниця волинянки 33-річна китаянка Ван Чжен запустила молот у кваліфікації аж на 6 метрів далі – 74 метри 29 см. Єдине, що тішить, – нашій землячці лише 26 років. І у 2019-му на Чемпіонаті світу в Катарі вона запустила молот на 73 метри 56 сантиметрів, що принесло їй 5-ий результат.

Після свого виступу волинська спортсменка поділилася емоціями:

«Складний рік для мене. Все добре. Незважаючи на травму, старалася, віддала всі сили. Прикро, тому що 71.68 метра були по силах. У першій спробі сітку зачепила, в другій все було добре, але з фіналом трішки не впоралася. Продовжу працювати і йти до своєї мети далі. Сподіваюся, що через три роки доб'юся своєї медалі на Олімпіаді», – цитує Ірину Климець sport.ua.

«Сподіваюся, що через три роки доб'юся своєї медалі на Олімпіаді».

Раніше ми повідомляли, що 28-річна лучанка Яна Беломоїна фінішувала на восьмій сходинці. Для українки - це найкращий результат в кар'єрі. На Олімпіаді в Лондоні вона була 13-ю, в Ріо показала 9-й результат. Також восьме місце на Олімпійських іграх є найкращим результатом в історії українського маунтинбайку.

Читайте також у нас: «Український козак Роман Яремчук став португальським «орлом»».

Telegram Channel