Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Нехай ми платитимемо більше за світло, але наші діти будуть у безпеці», – данські волонтери у Луцьку (Відео)

Данські волонтери розповіли, чому вирішили зайнятися благодійністю.

Фото volyn.com.ua.

«Нехай ми платитимемо більше за світло, але наші діти будуть у безпеці», – данські волонтери у Луцьку (Відео)

У редакцію «Волині» завітали двоє благодійників із батьківщини Ганса Крістіна Андерсена, які привезли в Україну черговий гуманітарний вантаж

Андреас Фосс і Бйорн Бансен з Данії намагаються надавати українцям саме ту допомогу, якої вони нині потребують. Тому попередньо узгоджують її з місцевими волонтерами та військовими. Як розповів депутат обласної ради Іван Мирка, благодійники за посередництвом спільних знайомих з Польщі зв'язалися із ним, щоб без зайвих бюрократичних процедур адресно підтримувати українських військових та біженців.

Цього разу вони привезли на Волинь дизельні генератори, консерви, побутові речі для наших захисників.

Демократія дозволяє вірити в краще майбутнє, у те, що наші діти будуть рости в розвинутому суспільстві та зможуть себе реалізувати.

Раніше пан Фосс та пан Бансен волонтерством не займалися. Один з них працює у сфері комунікацій, інший – підприємець, який будує бізнеси «під ключ». Втім, російська агресія підштовхнула їх до громадської активності. Тепер вони кажуть, що допомагають українцям захищати спільні цінності.

– Йдеться насамперед про демократію. Адже вона дозволяє вірити в краще майбутнє, у те, що наші діти будуть рости в розвинутому суспільстві та зможуть себе реалізувати, – зазначив Бйорн Бансен.

Крім того, гості з Данії наголосили, що нині наші захисники на полі бою відстоюють, зокрема, свободу слова та повагу до особистості.

На запитання, чи не стомилися європейці від війни в Україні, Андреас Фосс відповів, що ставить собі за мету пояснити співгромадянам важливість підтримки нашої держави.

– Війна справді потрохи зникає з перших шпальт ЗМІ. Тому ми і працюємо, щоб залучити у волонтерство якомога більше людей, — каже пан Фосс.

Коментуючи втрати країн ЄС від антиросійських санкцій, Бйорн Бансен зауважив: «Нехай ми платитимемо більше за світло, але наші діти будуть в безпеці».

Данські волонтери планують і надалі допомагати нашій державі, зокрема, планують системний проєкт з організації харчування українських військових.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel