Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині завтра очікується значне погіршення погоди

21-22 червня - день літнього сонцестояння.

Фото ілюстративне.

На Волині завтра очікується значне погіршення погоди

Через різку зміну погоди, у деяких регіонах України взагалі оголошено жовтий рівень небезпечності

21 червня відзначається день пам'яті великомученика Феодора Стратилата. У народі святого називали Колодязником, оскільки це був день тих, хто копав криниці. Наші пращури говорили, що «Стратилат грозами багатий» - з цього дня наступала пора літніх гроз.

І за прогнозом синоптиків завтра  в Україні очікується погіршення  погоди – грози та вітер. Таку інформацію передає  Укргідрометцентр.

У вівторок кліматологи прогнозують бурі в багатьох областях України. Зокрема, вони очікуються у західних областях вночі, а вдень – в інших регіонах, крім південного сходу.

На заході країни будуть пориви вітру до 15-20 м/с.  Через такі погодні умови у Сумській, Полтавській, Чернігівській, Кіровоградській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій, Тернопільській, Волинській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях оголошено про потенційно небезпечні погодні умови I ступеня (жовтий рівень небезпечності).

Весь день у Луцьку буде хмарним. Вранці очікується дрібний дощ, який до полудня повинен закінчитися.

Весь день у Луцьку буде хмарним. Вранці очікується дрібний дощ, який до полудня повинен закінчитися.

Вся решта дня пройде без опадів.

Реклама Google

Примітили у давнину, якщо під час грози добре чути грім, то варто чекати на затяжну негоду. Також в цей день звертали увагу на росу: якщо багато роси, то урожай буде хорошим. 21-22 червня - день літнього сонцестояння.

Читайте також: Повідомили, скільки людей у Ковельському районі втопилися від початку купального сезону.

Telegram Channel