Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На дітей в Інтернеті вже полює «Червона сова»

Вголос

На дітей в Інтернеті вже полює «Червона сова»

В Україні з'явилася нова суїцидальна гра, що діє за принципом сумнозвісних «Синіх китів».

Про це написав уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба у «Фейсбуці».

«В Україні набирає обертів нова суїцидальна гра «Червона сова». Принцип гри такий самий, як і у сумнозвісних «Синіх китів». Спочатку дітей заманюють у гру. Надсилають їм посилання, за яким потрібно перейти (воно ніби викидає помилку). Але завдяки цьому посиланню «куратори» дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання – її шантажують, що знають адресу і приїдуть до неї на «розбірки», - написав Кулеба.

Як розповідає Уповноважений з прав дитини, «гравці» мусять постійно бути в онлайні, моментально відповідати на повідомлення кураторів, які ті надсилають цілодобово, а також дивитись уночі психоделічні відео.

За словами Миколи Кулеби, однією з жертв нової суїцидальної гри мало не стала 14-річна дівчинка з Києва. «Через декілька днів після зникнення дитину знайшли в Умані. Знайомі дівчини повідомили, що вона була у відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном та інструкцією у кишені для подальших дій», - інформує Кулеба. За попередньою інформацією, поліція підозрює, що причиною стала гра «Червона сова».

«Гравці» мусять постійно бути в онлайні, моментально відповідати на повідомлення кураторів, які ті надсилають цілодобово, а також дивитись уночі психоделічні відео.

Уповноважений Президента закликає батьків стежити за поведінкою дітей і у разі ознак долучення до подібних ігор і спільнот в інтернеті встановити контакт з дитиною і допомогти їй вийти з гри або звернутися до психолога. Основні поведінкові ознаки участі дитину у «групах смерті» такі:
- відчуженість
- втома
- постійно хоче спати
- сидить в мережі посеред ночі
- з’являються порізи на руках.

«Якщо ви помітили ці прояви у дитини – не дорікайте і не кричіть на неї! Одразу починайте довірливу розмову. Запевніть, що ви допоможете їй вийти з гри і захистите від наслідків. Якщо дитина не йде на контакт – зверніться до психолога!», – радить Микола Кулеба.

Telegram Channel