Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Дубаї представили ванну вартістю 2 мільйони доларів

Скам’яніле дерево є одним з найбільш рідкісних і красивих матеріалів у світі.

relax

У Дубаї представили ванну вартістю 2 мільйони доларів

Ванна виготовлена зі скам’янілої деревини з індонезійських тропічних лісів

Про це повідомляє Погляд.

У 2011 році схожа ванна була продана в ОАЕ за 1,7 млн доларів, але цей екземпляр її творець, дизайнер Найджел Фенвік, оцінив у 2 млн доларів.

«Історія цієї прекрасної і надзвичайно рідкісної ванни відображає драматичну і ризиковану подорож в пошуках досконалого витвору мистецтва, – сказав автор. – Скам’яніле дерево є одним з найбільш рідкісних і красивих матеріалів у світі, і багато хто вважає, що у нього неймовірні терапевтичні і цілющі властивості, здатні навіть продовжувати життя».

Щоб перетворити скам’янілий матеріал на витвір мистецтва, Фенвіку довелося використовувати незвичайні методи. «Я надавав форму дереву, використовуючи алмазні леза. Мені знадобилося вісім місяців роботи приблизно за вісім годин на день», – говорить він.

Вага дерева становить 16 тонн.

Тільки після того, як він натрапив на скам’янілий об’єкт і почав відкопувати його, то виявив, наскільки великим він насправді був, адже вага дерева становила 16 тонн.

«Я зрозумів, наскільки це дерево унікальне, коли я взяв частину скам’янілої зовнішньої кори, і полірував її, поки вона не стала виглядати як дорогоцінний камінь. Тоді я виявив, що це, мабуть, єдиний у своєму роді матеріал», – додав дизайнер.

Telegram Channel