Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Що заважає Мінфіну зробити лотерейний бізнес прозорим?

УНН

Що заважає Мінфіну зробити лотерейний бізнес прозорим?

У розробленому Мінфіном проекті ліцензування лотерей відсутні механізми захисту легального ринку від тіньового

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку, народний депутат Олександр Данченко, передає УНН.

Нардеп переконаний, що для ефективного контролю грошових потоків потрібно ввести єдину систему електронного обігу.

"Є централізована система, яка стоїть або у Мінфіні, або у податковій. Такий собі процесинговий центр, до якого зобов'язані під'єднатися кожен автомат чи кожна точка по продажу лотерей, онлайн.

При злочинній владі у нас приблизно 1,6 млрдів гривень на рік виплачувалось, зараз, я отримав інформацію від Мінфіну, - близько 70 млн грн", - зазначив Данченко.

Людина купила лотерейний білет, виграла чи ні, але якщо ти купив, то це вже транзакція, яка через долі секунд заноситься в електронну систему. Миттєво обраховується і обкладається податками. Тобто, кожної хвилини з усієї країни від усіх операторів лотерей поступає інформація, яку приховати неможливо", - пояснив він.

Олександр Данченко додав, що питання ліцензування лотерей давно на часі. Допоки урядовці зволікають, український бюджет втрачає мільярди гривень, підкреслив нардеп.

"При злочинній владі у нас приблизно 1,6 млрдів гривень на рік виплачувалось, зараз, я отримав інформацію від Мінфіну, - близько 70 млн грн", - зазначив він.

Нагадаємо, українським лотерейним операторам не видають ліцензії на продовження роботи. Мінфін хоче прибрати з ринку діючих операторів та залишити лише одну приватну компанію "УНЛ" (Українська національна лотерея), яка відома низкою негативних скандалів, пов’язаних з організацією заборонених ігор та несплатою податків.

Telegram Channel