Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сьогодні в Луцьку презентуватимуть збірку автора знаменитої пісні «Волинь моя» (Відео)

«Де ще знайти таку красу, мов в казці намальовану…» – акомпанує Степан Кривенький.

Фото з архіву Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Сьогодні в Луцьку презентуватимуть збірку автора знаменитої пісні «Волинь моя» (Відео)

Це вже її третє видання

6 квітня виповнилося б 77 років самодіяльному поету і композитору, Заслуженому працівникові України, Почесному  громадянину Волині Степану Кривенькому. Якби жив…

Пішов у засвіти надто рано, відзначивши своє 50-річчя. На добру згадку про свою світлу вдачу і неповторну долю залишив світові чудові пісні. Кожна – то спів людинолюбної душі Піснедара, а всенародною улюбленицею, облетівши світ легкокрилою пташиною, стала зачаровуюча серця «Волинь моя».

Презентація перевиданої збірки «Волинь моя» відбудеться у середу, 11 квітня, о 16:00 у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф.  Стравінського.

Усі твори митця ще у 1999 році з допомогою друзів композитора упорядкувала і видала збіркою його дружина Марія Климівна. Потому книга «Волинь моя» була перевидана у 2008 році, а цими днями напередодні Дня народження автора, шанувальники його творчості радіють її третьому народженню.

Такий подарунок пам’яті Степана Кривенького зробив керівник СГПП «Рать» Віктор Шумський. До слова, два роки тому за кошт цього доброчинця було реконструйовано пам’ятник волинському Пісняреві у селі Вільхівка Горохівського району.

Так виглядала перша збірка. Фото з архіву Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
Так виглядала перша збірка. Фото з архіву Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

 Презентація перевиданої збірки «Волинь моя» відбудеться у середу, 11 квітня, у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф.  Стравінського, в якому  у свій час навчався Степан Кривенький. Початок о 16 годині.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

 

Telegram Channel