Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Археологи знайшли першого «кіборга» на планеті

На ліктьовій і променевій кістках були знайдені сліди впливу протеза на тіло, включаючи кісткову мозоль і шпору.

znaj.ua

Археологи знайшли першого «кіборга» на планеті

Неймовірне відкриття археологів перевернуло історію

Вчені з'ясували, що чоловік втратив кінцівки в результаті важкої травми на зразок серйозного перелому.

Про це повідомляє Знай з посиланням  на Science Alert.

Вчені університету "Сапієнца" в Римі виявили останки чоловіка, який жив приблизно в VI столітті н.е., з протезом у вигляді ножа на одній з його рук. Про це йдеться в статті, опублікованій в Journal of Anthropological Sciences. 

Також на наявність протеза вказував знос зубів, що виник, імовірно, через затягування ременів, що утримують замінник руки. Були також виявлені залишки шкіри, що служила матеріалом для кріплення. 

 Скелет був виявлений в лангобардского некрополі на півночі Італії, що датується VI-VIII століттями. Він належав чоловікові 40-50 років, а його кисть і частина передпліччя правої руки були ампутовані. Вчені з'ясували, що він позбувся руки в результаті важкої травми на зразок серйозного перелому через невдале падіння.На ліктьовій і променевій кістках були знайдені сліди впливу протеза на тіло, включаючи кісткову мозоль і шпору. Також на наявність протеза вказував знос зубів, що виник, імовірно, через затягування ременів, що утримують замінник руки. Були також виявлені залишки шкіри, що служила матеріалом для кріплення.

На скелеті лежало лезо. На думку дослідників, це деталь протеза, так як у інших скелетів в некрополі зброю завжди лежало збоку від тіла.

Telegram Channel