Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Студентка з Волині підкорила гурманів українською стравою і привезла «золото» з Міжнародного кулінарного конкурсу

Вареники зі шпинатним соком, картоплею, квасолею та грибами під вершково-грибним соусом Юлії Нікончук - найсмачніші

Волинь-нова

Студентка з Волині підкорила гурманів українською стравою і привезла «золото» з Міжнародного кулінарного конкурсу

Делегація з Волині вперше завітала у Європейський центр науки та виховання ОНР в Білій Підлясці (Польща) на грандіозне дійство, яке об’єднало віртуозних майстрів із Польщі, Білорусії та України

Захід орієнтований на учасників, котрі прагнуть постійно розвиватися, працювати над розширенням та удосконаленням професійних компетенцій і практичних навичок, збагаченням набутого досвіду з кулінарного мистецтва. Така співпраця мотивує до творчого пошуку та самовдосконалення, підвищує інтерес до поглибленого вивчення фахових дисциплін.

Я готувала сирні кульки на волованах з листкового тіста з овочами та вареники зі шпинатним соком, картоплею, квасолею та грибами під вершково-грибним соусом, – розповідає Юлія, –  Ми хотіли продемонструвати особливості національної української кухні.

Юлія Нікончук уже третій рік навчається у Коледжі, технологій, бізнесу та права, однак участь у змаганні такого рівня взяла вперше. «Нас надзвичайно тепло зустріли у Польщі, дуже дружня атмосфера», – наголошує дівчина. За умовами конкурсу учасники за три години, які були визначені для практичного втілення кулінарних ідей, мали презентувати на розгляд журі дві страви: холодну закуску та основну страву. Особлива умова – виключно вегетаріанське меню. «Я готувала сирні кульки на волованах з листкового тіста з овочами та вареники зі шпинатним соком, картоплею, квасолею та грибами під вершково-грибним соусом, – розповідає Юлія, –  Ми хотіли продемонструвати особливості національної української кухні. Організатори посприяли, аби кожен студент почувався комфортно. Індивідуальне робоче місце було облаштоване плитою, пароконвектоматом та духовою шафою, це дало можливість не залежати від інших учасників у процесі приготування».

Така співпраця допомагає запозичити позитивний досвід та продемонструвати наявні вміння та навички, популяризувати коледж далеко за межами Волині, вдосконалювати навчальну базу та, – як наслідок, – рівень випускників відповідних фахових дисциплін. 

Telegram Channel