Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зустріч Івана Малковича з лучанами (Відео)

«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович

СНУ ім. Лесі Українки

Зустріч Івана Малковича з лучанами (Відео)

До Луцька завітав літератор, якого свого часу було обрано «Найкращим молодим поетом» та величали «королевичем молодої поезії», публікацію його першої книги відстоювала легендарна українська поетеса Ліна Костенко

Ця людина маніакально віддана ідеї «особливо якісної української книги», він є лауреатом літературної премії ім. В. Свідзінського та Шевченківської премії за книжку «Подорожник з новими віршами». Про нього влучно написав Сергій Коваль:

«Хвалебних од Івану вистача.
Він заслужив на шану і повагу,
бо, не прогнавши янгола з плеча,
створив для нас «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГУ».

Так, ви вже напевне здогадалися, на Волинь завітав редактор, упорядник, автор, перекладач, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович. Творча зустріч стала можливою завдяки книгозбірні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та за сприяння Департаменту культури Луцької міської ради.

Саме в нашому місті Іван Малкович уперше презентував книгу «Улюблені вірші-3», нові поетичні збірки.

У залі Палацу культури міста Луцька зібралося багато поціновувачів творчості та професійної діяльності Івана Малковича – представники влади, творчої інтелігенції, громадські діячі, учні, викладачі та студенти навчальних закладів.

Видавець пригадав попередню зустріч, яка відбулася декілька років тому в стінах Лесиного вишу. За його словами, саме ця зустріч була однією з найприємніших.

Цього дня митець вів мову про історичні шанси та вікно можливості. За словами Івана Антоновича, сучасність від нас вимагає все робити вчасно, швидко і якісно; створювати додаткову вартість – любов; пам’ятати про те, що як ми сформулюємо нашу історію, так ми сформуємо майбутнє. Висловив свій сум щодо того, що нині наша країна втрачає найцінніший скарб – молодь, яка виїжджає за кордон і, на жаль, залишається там. А також презентував інтерактивну книгу «Снігова королева», над створенням якої працювали саме молоді, талановиті українські хлопці. «Для мене – це найбільші чарівники, які зробили це диво – коли оживає казка! Я пишу книги, а ці молоді хлопці за допомогою цифр створили таке диво!» – із захопленням розповідав видавець.

Саме в нашому місті Іван Малкович уперше презентував книгу «Улюблені вірші-3», нові поетичні збірки.

Спілкування з відомим автором подарувало присутнім багато цікавої та корисної інформації. Всі охочі мали змогу поставити йому запитання та поділитися враженнями.

Зустріч з українським письменником завершилась пісенним подарунком від модератора заходу, методиста бібліотеки Лесиного університету Світлани Кресак, потому відбулась автограф-сесія.

Джерело: Відділ зв’язків із громадськістю СНУ імені Лесі Українки
Telegram Channel