Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Технічному коледжі Луцького НТУ урочисто відзначили 40-річний ювілей

Урочисте святкування ювілею Технічного коледжу Луцького НТУ відбулося у стінах Волинського облмуздрамтеатру.

Олександра Містюк

У Технічному коледжі Луцького НТУ урочисто відзначили 40-річний ювілей

18 квітня Технічний коледж Луцького національного технічного університету відзначив свій 40-річний ювілей. Впродовж цих років заклад пройшов шлях від училища №2 до коледжу, а головне, став одним із найпопулярніших закладів освіти серед молоді

Урочисте святкування ювілею Технічного коледжу Луцького НТУ відбулося у стінах Волинського облмуздрамтеатру. На захід завітали чимало поважних гостей, зокрема представники міської та обласної влади, духовенство, начальники управлінь та профспілкових організацій, очільники освітніх закладів області, представники бізнесу, випускники, меценати та інші. Про це пише Ілона Карпюк на сайті Луцького НТУ.

40 років – це вік зрілості, енергійності, здобуття нових успіхів, вкладань своїх сил, щоби здобути ще більших вершин. Із технічного училища створився коледж, який став найпопулярнішим закладом нашої Волині.

Передусім, подякував гостям свята за щирі слова та теплі вітання директор Технічного коледжу Олег Герасимчук.

«Шановні гості, педагогічний склад, працівники, ветерани закладу та наші студенти. Сьогодні коледжу Луцького НТУ виповнилося 40 років. До цієї знаменної дати навчальний заклад йшов довгою дорогою наполегливої праці кількох поколінь досвідчених творчих педагогів та усіх працівників коледжу. На долю колективу випала унікальна роль бути кузнею технічних кадрів середньої ланки для економіки міста Луцька та Волинської області. Хочу висловити слова безмежної подяки працівникам, які забезпечують навчальний процес у нашому коледжі, без вашої участі не відбулося б нашого навчального закладу. Щира вам шана і подяка. Також дякую усім, хто готував наше свято. Нам вдалося провести велику узагальнюючу роботу і представити її товариству», - зазначив директор коледжу.

Крім того, він наголосив, що до 40-річчя навчального закладу було створено книгу про коледж. Нині її можна переглянути на офіційному сайті в електронному форматі, пізніше її буде видано у паперовому варіанті.

Потому до вітального слова долучився ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук.

Очільник Луцького НТУ вручив директору Технічного коледжу Олегу Герасимчуку нагрудний знак Василя Сухомлинського, а також подяки Міністерства освіти і науки та грамоти Луцького національного технічного університету педагогам і працівникам навчального закладу.

Згодом до привітань запросили заступника голови Волинської обласної ради Романа Карпюка, вітання від імені Волинської обласної адміністрації висловила заступник начальника обласного управління освіти Тетяна Соломіна, голова Федерації профспілок Волинської області Іванна Дубинка-Філозоф, до слова долучився й Голова профспілок працівників освіти та науки Волинської області Василь Грановський, виконуючий обов’язки Луцького міського голови Григорій Пустовіт, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, відзначивши директора Технічного коледжу Олега Герасимчука медаллю за жертовність. Присутніми на ювілеї були й почесні гості свята, ветерани педагогічної праці, колишні директори закладу Марія Орєхова та Олександр Денеко.

 

Тож, із вітальним словом виступила перший директор Технічного коледжу Марія Орєхова:

«40 років – це вік зрілості, енергійності, здобуття нових успіхів, вкладань своїх сил, щоби здобути ще більших вершин. Із технічного училища створився коледж, який став найпопулярнішим закладом нашої Волині. Я усім присутнім бажаю міцного здоров'я, успіхів, задоволення від своєї роботи, храни вас Бог».

Натомість, випускник 2005 року, учасник бойових дій на Сході України Сергій Бондарук додав:

«40 років – це досить поважний вік для закладу освіти, тим паче в час викликів, які нині випадають. Переступивши поріг закладу у 2002 році ще зовсім юним, я вагався, чи правильний вибір я зробив. Але згодом зрозумів, що не помилився, адже побачив багато спеціалістів, які дали дорогу іншим людям в життя, дали свої знання, вміння і підтримку. Зокрема, підтримку моїм батькам особисто і тих випускників, які боронять кордони нашої держави».

Окрім того, впродовж святкового вечора із музичними привітаннями на сцені драмтеатру виступали заслужений артист України Адам Горбатюк, ансамбль танцю «Волиняночка», народний артист України Василь Чепелюк, студенти коледжу та академічний камерний ансамбль Волинської обласної філармонії «Кантабіле» на чолі із художнім керівником Товієм Рівцем. Зокрема, народний артист України зазначив, що 40-річчя – це не просто свято, а підсумки і сподівання: «Це приємні спогади, можливо колись і в чомусь розчарування, але обов'язково надія, віра, любов і перемога».    

 
Telegram Channel