Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Цуманській пущі збираються прорубати «Вікно у світ птахів»

Схоже, перед цим якісь двоногі свині добряче насмітили на заповідній території...

КНПП "Цуманська пуща"

У Цуманській пущі збираються прорубати «Вікно у світ птахів»

А для початку просто прибрали прилеглу територію

Працівники Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» разом з гуртківцями комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради провели серію еколого-освітніх заходів приурочених до Українського Дня Довкілля та в підтримку Всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою РАЗОМ».

Мета цих заходів: формування екологічної культури, дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, прибирання та благоустрій засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку.

Тут, на лівому березі річкової заплави, буде облаштовано екологічну стежку «Вікно у світ птахів».

Саме тому, три дні підряд, з 16 по 18 квітня, гуртківці станції та працівники національного парку присвятили прибиранню та розчищенню мальовничого берега річки Путилівка, поблизу с. Мочулки. Тут, на лівому березі річкової заплави, буде облаштовано екологічну стежку «Вікно у світ птахів». Ця затоплена місцевість є надзвичайно привабливим місцем гніздування та харчування для багатьох водно-болотяних та навколоводних видів пташок.

Вихованці Рівненської української гімназії, Рівненського НВК «Колегіум» № 21 надзвичайно активно взялись за прибирання, тому основні 3 стихійні сміттєзвалища було ліквідовано впродовж перших 2 днів. Діти на власному досвіді зрозуміли важливість обмеження кількості відходів, які потрапляють у навколишнє середовище. Після прибирання, обіду та частування смачним чаєм на травах, працівники парку проводили різноманітні екохвилинки для дітей: грали в гру «Сліди тварин», спостерігали за птахами за допомогою монокуляра та біноклів, вчили визначати види птахів, породи дерев та їх вік.

Також діти промаркували маршрут майбутньої екостежки та розчистили її від хмизу та опалого листя. Опісля, на відпочинку, діти вчились кидати літаючі диски та грати в бадмінтон та футбол.

В останній день акції вихованці Рівненського НВК №23 здійснили екоосвітню мандрівку вдзвовж річки Путилівка від санаторію "Пролісок" до місця таборування та завершили прибирання території надзаплавної тераси екостежки.

Одночасно з ними, до прибирання території великого пляжу на водосховищі долучилися працівники відділів відтворення та збереження рослинного та тваринного світу, науково-дослідної роботи, державної служби охорони природньо-заповідного фонду КНПП «Цуманська пуща». Було зібрано та вивезено на переробку більше 5 великих кегів пластикових та скляних відходів.

Telegram Channel