Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Вулицями Луцька пройшла Хресна хода з іконою святих Жінок Мироносиць

Ікону святих Жінок Мироносиць пронесли від Свято-Покровського храму до Кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської

Волинська єпархія УПЦ

Вулицями Луцька пройшла Хресна хода з іконою святих Жінок Мироносиць

У неділю 22 квітня, коли Православна Церква вшановує пам’ять святих рівноапостольних Жінок Мироносиць, вулицями міста Луцька пройшла Хресна хода з іконою на честь цих святих, написаною на Афоні.

Дійство очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл у супроводі десятків священнослужителів та тисяч вірян. Ікону святих Жінок Мироносиць, написану на святій горі Афон, пронесли від Свято-Покровського храму до Кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської.

До святих рівноапостольних Жінок Мироносиць відтепер можна помолитися перед іконою, яка постійно перебуватиме у храмі Всіх Святих Землі Волинської

Хрестоходці з іконою пройшли близько 6 кілометрів з Пасхальними піснеспівами. На Театральному майдані у центрі Луцька зупинилися перед пам’ятним стендом Героїв Небесної Сотні і звершили заупокійну молитву за спочилими.

Біля Кафедрального собору єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл подякувавав вірянам за подвиг молитви Хресної ходи, а також привітав усіх представниць жіноцтва, для яких цей день є особливим.

До святих рівноапостольних Жінок Мироносиць можна помолитися тепер перед іконою, яка постійно перебуватиме у храмі Всіх Святих Землі Волинської, повідомляє Волинська єпархія УПЦ.

 

 

Telegram Channel