Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Любомлі медалі земляків стали музейними експонатами

А для юних - хороший приклад.

Сергій Боярчук

У Любомлі медалі земляків стали музейними експонатами

Відкрилася виставка спортивних досягнень жителів району

Жителі Любомльщини вже давно звикли до різного роду виставок, які проходять в районному краєзнавчому музеї. В переважній більшості вони проводяться щомісяця і стосуються визначальних подій із життя краю, найвідоміших представників, котрі вписали свої імена в його історію.

 Нинішнього тижня нова виставка була дещо неординарною, адже зібрала у стінах музею представників спортивної громадськості. Зрозуміло, було тут й чимало чиновників, але цього дня всі вони забули про свої посади і говорили виключно про власні спортивні досягнення, згадували особисті перемоги, відшукували себе та колег на фотографіях різних часів.

Найбільше експонатів присвячені дзюдо і представникам цього виду боротьби – спортсменам та їх тренерам.

Найбільше експонатів присвячені дзюдо і представникам цього виду боротьби – спортсменам та їх тренерам. Багато з них відомі не тільки на Любомльщині чи Волині, а й в Україні та за її межами, адже неодноразово приходилося захищати честь країни на різноманітних змагання.

Однак найбільших результатів вихованці місцевої спортшколи досягали протягом останніх п’яти років. В їх скарбниці нагороди з різноманітних міжнародних турнірів, чемпіонатів Європи та світу.

«Ось тільки немає олімпійських медалей», - констатує Вадим Чернов, бронзовий призер європейської першості. І тут же додає: «Це моя мрія, і я постараюся, щоб на наступній виставці в нашому музеї вони з’явилися».

Ділилися спогадами від участі у змаганнях різного рівня й ветерани інших видів спорту. Деякі їхні рекорди й по нині залишаються недосяжними для спортсменів не тільки із Любомльського району, а й з області загалом. В першу чергу мова йшла про учасників олімпійських ігор Кирила Чуприніна та Надію Боровську.

Відкриваючи виставку, яка експонуватиметься протягом місяця, директор краєзнавчого музею Юрій Фініковський зазначив, що це лише початок тої величезної роботи, яка запланована на майбутнє і проводиться за підтримки всіх прихильників спорту.

«Нам вдалося зібрати лише маленьку частину експонатів – медалей, кубків, відзнак та інших речей, які яскраво демонструють здобутки спортсменів-земляків та свідчать про розвиток спорту на теренах Любомльщини за сто останніх років, - зауважує Юрій Миколайович. – Ця робота триватиме й в подальшому. Отож, надіємося, що найближчим часом колекція значно поповниться, причому не тільки колись завойованими нагородами, а й сучасними, які здобуватимуть наші спортсмени».

Сергій БОЯРЧУК

Telegram Channel