Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У поліції розповіли деталі затримання заступника Луцького міського голови на хабарі

За даними ЗМІ, зараз затриманий заступник міського голови Олександр Рачков перебуває в лікарні

Фото: Національна поліція України

Волинь-нова

У поліції розповіли деталі затримання заступника Луцького міського голови на хабарі

За словами заступника начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції Руслана Марчука, сума неправомірної вигоди, яку одержали фігуранти цієї справи, становить 27 тисяч доларів США

«Під час слідства було встановлено, що один із заступників міського голови (йдеться про Олександра Рачкова, який зараз перебуває і лікарні Ред.) спільно зі службовими особами Луцької міської ради організували корупційну «схему» вирішення питань, що входять до їх компетенції, - Руслан Марчук. – Щоб приховати свою «трудову» діяльність, залучили посередника». 

Слідчі дії тривали і на парковці біля міської ради
Слідчі дії тривали і на парковці біля міської ради

  В межах кримінального провадження, відкритого слідчим управлінням поліції в Волинській області за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що заступник міського голови за сприяння у проведенні процедури узаконення та реєстрації права власності на вже збудований житловий будинок вимагає 17 тисяч доларів США. Кошти зловмисники отримували у декілька етапів.

Затримали заступника міського голови, трьох службових осіб Луцької міської ради, голову одного з судів області та посередників під час одержання останніх частин неправомірної вигоди.

Як повідомив Марчук, у ході документування злочинних дій заступника Луцького міського голови було встановлено факт його посередництва під час вимагання головою одного з судів області неправомірної вигоди. А саме 10 тисяч доларів США за винесення позитивного рішення під час судового розгляду кримінального провадження. Як і в першому випадку, було залучено посередника, а кошти також одержувалися частинами.

У середу, 25 квітня, у Луцьку працівники відділу протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Національної поліції України, обласного управління захисту економіки та прокуратури Волинської області за процесуального керівництва ГПУ та САП затримали заступника міського голови, трьох службових осіб Луцької міської ради, голову одного з судів області та посередників під час одержання останніх частин неправомірної вигоди.

У схемі посадовці використовували посередника
У схемі посадовці використовували посередника

  Правоохоронцями вилучено предмети неправомірної вигоди. За місцем роботи та місцем мешкання фігурантів проведено обшуки, під час яких вилучено кошти, котрі раніше частинами передавалися в якості неправомірної вигоди.

Наталія КАЛИНОВСЬКА, Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Telegram Channel