Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Футболка з автографом Олега Винника та піджак Павла Зіброва допоможуть облаштувати храм

Маленька церква перетворилася на цілий комплекс.

Олександр ДУРМАНЕНКО.

Футболка з автографом Олега Винника та піджак Павла Зіброва допоможуть облаштувати храм

Кошти від продажу цих та ще 20 інших лотів на благодійному аукціоні будуть перераховані на потреби акції «Луцьк — Волноваха разом!»

22 травня 2014 року під містом Волноваха Донецької області загинули солдати 51-ї ОМБ. У пам'ять про наших земляків, які стали чи не першими жертвами війни на Донбасі, тодішній міський голова Луцька Микола Романюк запропонував звести у Волновасі церкву. Нині вона уже готова і 22 травня, в пам'ять про скорботну подію 4 річної давнини, планується її освячення. До речі, храм Святого Миколая Чудотворця, прототипом якого стала церква у селі Зміїнець, є чи не першою дерев'яною культовою спорудою на Донбасі та першим храмом православної церкви Київського патріархату у регіоні.

Один з ідейних натхненників аукціону - Мирослав Ватащук.

Проект «Луцьк — Волноваха разом!» майже завершено, однак потреба у коштах, залишається актуальною. Тому 4 волинські інтернет-видання вирішили допомогти, провівши на своїх сторінках благодійний аукціон.

 Організатори розповіли, що з продажу 22 лотів, які розподілили між інтернет-виданнями «Інформаційне агентство «Волинські Новини», «Інформаційне агентство «ВолиньПост», «Перший канал соціальних новин» та «Волинь24» планується зібрати не менше мільйона гривень

На спільній прес-конференції ініціативу презентували волинський волонтер Мирослав Ватащук, Тарас Яковлєв, Віктор Уніга та виконавчий директор Благодійного фонду «Волинь-2014» Володимир Кривович.

Тарас Яковлєв розповів про аукціонні лоти.

 Організатори розповіли, що з продажу 22 лотів, які розподілили між інтернет-виданнями «Інформаційне агентство «Волинські Новини», «Інформаційне агентство «ВолиньПост», «Перший канал соціальних новин» та «Волинь24» планується зібрати не менше мільйона гривень. Кошти стануть добрим додатком до майже 5 мільйонів гривень, зібраних фондом «Волинь-2014» та освоєних під час будівництва храму, який зараз перетворився на цілий комплекс: церкву, дзвіницю, капличку, гуманітарний центр. І все це — на облаштованій озелененій території.

 Аукціон розпочнеться 2 травня о 9.00

Серед товарів, за які «поборються» охочі, є картини дітей, передані бійцям на передову, роботи самих воїнів, полотна художниці Тетяни Мялковської, особисті речі Миколи Романюка. Серед головних родзинок аукціону — футболка з автографом Олега Винника та піджак Павла Зіброва.

Гордість храму - іконостас.

Аукціон розпочнеться 2 травня о 9.00. Всі охочі зможуть взяти у ньому участь на сторінках видань у соціальній мережі «Фейсбук». Спочатку представлять чотири лоти, продаж яких триватиме три доби. Після цього будуть анонсуватися та виставлятися наступні.

Telegram Channel