Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Хочете відновити зір? Допоможе темний шоколад

Які саме компоненти солодощів так впливають, поки не відомо.

Ukrhealth.

Хочете відновити зір? Допоможе темний шоколад

Біологи з США заявили про те, що їсти велику кількість шоколаду корисно тим, хто має проблеми із зором

При цьому, дослідники підкреслюють, що подібний ефект має саме темний шоколад, молочний же ніяк на зір не впливає – про це вони написали у журналі JAMA Ophthalmology, розповідає портал Вголос.

Під час дослідження вчені вирішили перевірити теорію про те, що шоколад може поліпшити зір. Для перевірки цієї ідеї вони запросили три десятки добровольців з нормальним зором або короткозорістю, і попросили пройти кілька тестів на пильність до ласування шоколадом і через дві години після. 

 У результаті було встановлено, що саме темний, але не молочний шоколад поліпшував роботу очей, підвищуючи контраст і чіткість зору, що особливо проявлялося при читанні дрібного тексту

Як відзначають вчені, ні самі експериментатори, ні учасники дослідів не знали, який тип шоколаду вони їли і що саме вони перевіряли, що забезпечило абсолютну чистоту результатів цих дослідів.

У результаті було встановлено, що саме темний, але не молочний шоколад поліпшував роботу очей, підвищуючи контраст і чіткість зору, що особливо проявлялося при читанні дрібного тексту. Сила цього ефекту, як визнають біологи, була невеликою, проте вона не зникала після всіх можливих перевірок. Це говорить на користь того, що шоколад справді впливає на роботу очей.

На цей момент вчені ще не знають, як довго триває подібна благотворна дія і які саме компоненти темного шоколаду поліпшують зір.

Telegram Channel