
Худобу купують переважно у сільгосппідприємств.
Переробники використовують м`ясо переважно з власних господарств, а молоко купують в селян
З перероблених 22,8 тисячі тонн худоби було закуплено лише 1,5 тисячі тонн
У першому кварталі 2018 року на м’ясопереробні підприємства області надійшло 22,8 тисячі тонн худоби у живій вазі, повідомляє Головне управління статистики у Волинській області. Це на півтора відсотка більше, аніж минулого року.
Переробники почали використовувати переважно власну вирощену сировину. А от обсяги закупівель (обсяг яких 1,5 тисячі тонн), навпаки, знизилися на 27 відсотків.
Переробники почали використовувати переважно власну вирощену сировину.
Худобу купують переважно у сільгосппідприємств (частка населення становить лише 0,6 відсотка). За видами 85,1 відсотка становили свині, 14,8 відсотка — ВРХ.
Молокопереробні підприємства закупили 11,1 тисячі тонн молока. Це на 24 відсотки більше, аніж за відповідний період торік. Якщо м’ясо купують у великотоварних підприємствах, то основну частину – в одноосібників.
Середня ціна закупівлі великої рогатої худоби (без ПДВ) становила 31,19 грн за кг (на 21 відсоток більше, ніж минулого року), свиней – 38,53 грн за кг (на 44 відсотки більше).
