Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Білорусі померла мама Героя Небесної Сотні Михайла Жизневського

Ніна Жизневська

Фото Ірини Андрейців, УП

У Білорусі померла мама Героя Небесної Сотні Михайла Жизневського

Вона упокоїлась на 61-му році життя.

Прожила менше ніж місяць після смерті її чоловіка Михайла. Він помер 8 квітня цього року, про це повідомила її дочка Наталя, пише Українська правда. Життя.

Ніна Жизневська померла в Гомельському шпиталі для людей з інвалідністю, куди її доставила швидка допомога.

Михайло Жизневський став однією з перших жертв Революції гідності, трагічно загинув 22 січня 2014 року від пострілу в серце на вулиці Грушевського в Києві.

Його мама Ніна у жовтні 2015 року розповідала УП, як їй важко жити в Гомелі після смерті сина: їй відмовляли у лікуванні, сестру загиблого відрахувал з університету, а щоб зробити пам'ятник на могилі Михайла, батькам довелося позичати гроші.

У неї був діабет і хворі ноги, а на 39-й день після смерті сина стався ще й інфаркт. 

"Только врач уколола снотворным, чтобы я поспала, и вышла – сразу подходит соседка по палате Валентина: "Там на Майдане Жизневский был. Ты тоже Жизневская". "Так это мой сын", – говорю. Она мне как плюнула в лицо: "Ах ты сука, проститутка, выплодила ублюдка, предателя белорусского народа". Мне тяжело было, но я тихонько поднялась, говорю: "Если ты сейчас не замолчишь, я тебе так дам, что ноги задерутся". Всё. Замолчала. После этого вся палата объявила мне бойкот, – розповідала мама Жизневського. – С тех пор, как Миша погиб, нам постоянно пытаются отказывать в лечении в больницах". Тому вони з чоловіком їздили лікуватись в Україну.

Telegram Channel