Курси НБУ $ 41.51 € 43.85
Поляки розширюють виробництво грибів в Україні

Гриби мають попит на ринку.

agronews.ua

Поляки розширюють виробництво грибів в Україні

Польська компанія з виробництва печериць продовжить розвивати свій бізнес в Уманському районі Черкаської області

Про це повідомляє Агроньюз з посиланням на місцеву райдержадміністрацію.

П’ять років тому польський інвестор почав в Уманському районі будівництво сучасного підприємства по виробництву міцелію для вирощування печериць ТОВ «Мікоген-Центр». Воно було завершене в 2016 році і обійшлося в 22,8 млн грн.

Днями генеральний директор підприємства Олег Тригубенко, директор-розпорядник Йоньчик Владзімєж Адам і директор з маркетингу Михайло Машлянка, провели для представників Уманської районної державної адміністрації екскурсію, представивши всі етапи виробництва міцелію. Як розповів Адам, продукт виготовляють методом природного бродіння на відкритій місцевості з натуральної сировини: пташиного посліду, спор грибів, соломи.

Продукт виготовляють методом природного бродіння на відкритій місцевості з натуральної сировини: пташиного посліду, спор грибів, соломи. 

Підприємство має сучасну лабораторію, яка контролює якість. А санітарна зона (влаштована з урахуванням рози вітрів), система аерації забезпечують безпеку для жителів наближених населених пунктів.

Спільне українсько-польське починання виявилось успішним, продукція має хороший, стійкий попит, а тому ТОВ «Мікоген-Центр» найближчим часом планує запустити другу чергу будівництва заводу.

Telegram Channel