Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Найкращим містом для студентів назвали Лондон

Волинь-нова

Найкращим містом для студентів назвали Лондон

А найбільш доступним за цінами містом для студентів вважається Будапешт в Угорщин

Лондон цього року став найкращим містом у світі для студентів університетів. Такими є результати рейтингу Best Student Cities, який підготувала британська консалтингова компанія QS, повідомляє кореспондент ВВС з питань освіти Шон Кохлан.

Раніше кілька років у рейтингах зручних для студентів міст лідером був Париж. Цього року він на п'ятому місці.

Рейтинг базується на таких критеріях, як кількість університетів у місті, які входять до глобальних рейтингів провідних вищих навчальних закладів, характеристиках місцевого ринку праці, культурній різноманітності та якості життя.

Під час підготовки рейтингу використовувалося опитування 50 тисяч студентів з метою оцінити переваги та недоліки життя у містах, де розташовані їхні університети.

Високу позицію у рейтингу Лондон отримав за те, що є дуже мультикультурним містом, з високим рівнем толерантності та різноманітності, аби іноземні студенти не відчували себе ізольованими. Але Лондон вважається дорогим та обтяжливим для студентських бюджетів.

Концентрація вищих навчальних закладів світового класу у Лондоні більше, ніж в будь-якому іншому місті. Тут працюють такі гранди, як Імперський коледж, Університетський коледж Лондона, Лондонська школа економіки та Кінгс-коледж.

Студенти мають доступ до різноманітного культурного життя - музеїв, театрів, кінотеатрів. Лондон вони також розглядають як гарне місце, аби отримати роботу.

Високу позицію у рейтингу Лондон отримав також за те, що є дуже мультикультурним містом, з високим рівнем толерантності та різноманітності, що є необхідним, аби іноземні студенти не відчували себе ізольованими або виключеними.

Але коли справа доходить до вартості життя та доступності, Лондон вважається дорогим та обтяжливим для студентських бюджетів.

На другому місці у рейтингу - Токіо завдяки високій оцінці за критерієм "привабливості" міста. Цей критерій відображає такі чинники, як безпека, рівень забруднення та якість життя.

Втім, якщо брати до уваги тільки цей критерій, Торонто в Канаді - попереду всіх інших міст.

На другому місці - Токіо завдяки високій оцінці за критерієм "привабливості" міста: безпека, рівень забруднення та якість життя.

Австралію, яка прагне збільшити свою частку на ринку надання освіту іноземним студентам представляють у рейтингу Мельбурн з третім місцем в світі і Сіднеї - з дев'ятим. Австралійські міста студенти високо оцінюють за відкритість до іноземців.

А найбільш доступним за цінами містом для студентів вважається Будапешт в Угорщині.

В академічних рейтингах найкращих університетів, домінують американські університети. В World University Rankings вони займають чотири перші місця, а рейтинг очолює Массачусетський технологічний інститут.

Але в рейтингу найкращих міст для студентів в топ-30 потрапили лише два американські міста - Бостон та Нью-Йорк.

Кращі міста для студентів у 2018 році

1.Лондон

2.Токіо

3.Мельбурн

4.Монреаль

5.Париж

6.Мюнхен

7.Берлін

8.Цюріх

9.Сідней

10.Сеул

11.Відень

12.Гонконг

13.Торонто

14.Бостон

15.Сінгапур

16.Едінбург

17.Ванкувер

18.Нью-Йорк

19.Кіото-Осака-Кобе

20.Тайбей

21.Брісбен

22.Канберра

23.Окленд

24.Манчестер

25.Буенос-Айрес

26.Пекін

27.Амстердам

28.Москва

29.Шанхай

30.Прага

Telegram Channel