Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Закарпаття пропонує скуштувати... ікру равликів

Турінформ

Закарпаття пропонує скуштувати... ікру равликів

Ферма равликів знаходиться у Хустському районі у селі Нижнє Селище.

Дегустація равликів коштує 70 гривень, з екскурсією по фермі – 100 (зверніть увагу, що ціна може змінюватись, залежить від періоду та кількості продукції, групи, - повідомляє Турінформ. Тому уточнюйте все перед Вашим візитом заздалегідь по телефону 0680913922).

Особливо слід відзначити унікальний гастрономічний продукт, справжній делікатес – ікра равликів. Це новинка цього року, та перший випадок виробництва ікри равликів у Закарпатті. На фермі її фасують в баночки по 50 грам, вартість баночки складає 1,5 тис. грн.

Для дегустації, туристам та гостям ферми подають ікру намащену на хліб з маслом, з зеленню листя петрушки та часником.

Що цікаво, равликів подають у спеціальному соусі, з традиційною закарпатськими продуктами: бринзою, лекварем, що дуже цікаво смакує, та збільшує гастрономічний досвід гурманів.

Ще в давній Греції їли ікру равликів тільки аристократи; за розмірами вона схожа на перлини, оскільки ікринки досить крупні за розміром, та мають молочний колір. У деякий назва її звут – перли Афродіти; один равлик за рік виробляє коло 100 ікринок, що має вагу 3-4 грами.

Хочете дізнатись, якою є ікра равликів на смак? Так, під час дегустації на фермі, Ви зможете її зкуштувати. На смак вона сильно відрізняється від осетрової ікри, як по зовнішньому вигляду так і по смаку. Ікра равликів, це щось між смаком осені та нотками лісових трав.Ще можна відчути свіжість лісу, аромат грибів, аромат вологи. Не дивно, адже равлик живе у природі.

Ще в давній Греції їли ікру равликів тільки аристократи; за розмірами вона схожа на перлини, оскільки ікринки досить крупні за розміром, та мають молочний колір. У деякий назва її звут – перли Афродіти; один равлик за рік виробляє коло 100 ікринок, що має вагу 3-4 грами;

зверніть увагу, що це не масовий продукт, а равлики ікру відкладають два рази на рік, то ж якщо Ви справді хочете скуштувати цей делікатес, замовляйте заздалегідь.

Отже, якщо Ви справжній гурман, та шукаєте чим себе здивувати? Вам до Закарпаття, у село Нижнє Селище, де Ви зможете продегустувати равликів та справжню ікру, ну й звісно потребі придбати.

Доїхати до ферми равликів можна автомобілем, чи автобусом з міста Хуст, у напрямку села Нижнє Селище.

Зупинка центр села, клуб, поруч з “Селиською сироварнею”.

Контактний телефон для запису на дегустацію: 0680913922

 
 
Telegram Channel