Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Львівщині хочуть передати замки у комунальну власність

Підгорецький замок – перлина архітектури України.

vsviti.com.ua

На Львівщині хочуть передати замки у комунальну власність

У Львівській обласній раді знову заговорили на тему зміни власності на замки. Приводом до цього став лист генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Возницького Тараса Возняка на адресу керівництва обласної ради

Про це повідомила член комісії з питань культури та історико-культурної спадщини облради, депутат від ВО «Свобода» Мирослава Бабінська, передає видання Вголос з посиланням на прес-службу партії.

За її словами, на засіданні комісії не було ухвалено рішення з приводу листа директора галереї, однак зрозуміло, що керівництво установи не відмовилося від задуму оформити замки в комунальну власність.

«Текст звернення незрозумілий, зокрема прохання до голови облради «ініціювати спільно з облдержадміністрацією передачу цілісних архітектурних комплексів замків до сфери управління Міністерства культури». Як може обласна рада ініціювати передачу того, що не є в її власності? Ймовірно, за цим приховується схема майбутнього привласнення цих пам’яток», - зазначила Мирослава Бабінська.

Як може обласна рада ініціювати передачу того, що не є в її власності? Ймовірно, за цим приховується схема майбутнього привласнення цих пам’яток. 

Комісія вирішила провести виїзне засідання з цього приводу, зокрема відвідати кожен об’єкт, про який йдеться в листі.

Нагадаємо, що раніше до порядку денного сесії Львівської облради вносили питання «Про оформлення права власності на об’єкти культурної спадщини», яке передбачало передачу у власність громад національних пам’яток. У проекті рішення йшлося, щоб на звернення Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького оформити право спільної власності територіальних громад Львівської області в особі Львівської обласної ради на такі об’єкти: Каплиця Боїмів у Львові, башта Святодухівської церкви, будівлі Олеського, Золочівського, Підгорецького замків.

Telegram Channel