Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Герой наших публікацій Сергій Пандрак виборов бронзову медаль у плаванні під час фінального етапу відбору кандидатів до Національної команди, яка представлятиме Україну на світових «Іграх нескорених» в австралійському Сіднеї. За 15 місць у команді у Києві змагалося 175 ветеранів та військовослужбовців з усієї країни. Серед них – шестеро учасників із Рівненщини. Свою медаль військовослужбовець присвятив побратимам-айдарівцям.

 

Унікальні квіти – реліктовий рододендрон, що належить до родини вересових, азалія понтійська – зацвіли на Поліссі. Серед лісу можна побачити незвичайне явище: на високих кущах, що подекуди навіть сягають людського зросту, об’ємні жовтогарячі суцвіття. Та, попри їхню красу, вони можуть бути небезпечними – квіти п’янко пахнуть і одурманюють. Місцеві жителі цю дивовижну рослину називають «дряпоштаном».

 

Огірки, помідори, цибулю, петрушку вирощують у теплиці Рівненської центральної міської лікарні, щоб урізноманітнити раціон пацієнтів. Своя городина економить медустанові кошти. Минулої осені з власного винограду варили компот для хворих. Також для пацієнтів заготовляють цвіт липи.

 

У Катеринівській виправній колонії № 46 на Рівненщині через відсутність відповідної медтехніки не проводять для засуджених регулярних флюорографічних обстежень. А ще перевірка встановила, що тут зберігають ліки, термін придатності яких закінчився, невчасно знезаражують вироби медичного призначення. Окрім цього, засуджені, які працюють у харчоблоці, не проходять медоглядів, а в автомобілях конвойної служби немає аптечок.

 

8,1 мільйона гривень виділила держава на реставрацію картини Івана Їжакевича «Голгофа», розміщеної на фасаді Георгіївської церкви в заповіднику «Поле Берестецької битви» в селі Пляшева. За оцінками художників, половина 100-літнього полотна вже повністю втрачена, а це близько 30 квадратних метрів. Зауважимо: роботи такого рівня виконують лише львівські та столичні фахівці. На час реставрації картину планують тимчасово розмістити в Дубенському замку, а на місці живопису митці радять створити його копію – мозаїку. Наразі надійшло тільки 100 тисяч гривень.

Telegram Channel