Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Європа нам допоможе... новими кредитами

Для отримання коштів потрібно виконати ряд умов.

Росбалт.

Європа нам допоможе... новими кредитами

Гроші передадуть двома траншами

Комітет у закордонних справах Європейського парламенту схвалив рішення про надання макрофінансової допомоги Україні, передає з посиланням на ТАСС портал Росбалт.

 Планується, що в рамках четвертої європейської програми макрофінансової допомоги Україні буде виділено 1 мільярд євро у формі пільгових кредитів

Планується, що в рамках четвертої європейської програми макрофінансової допомоги Україні буде виділено 1 мільярд євро у формі пільгових кредитів. «Програма МФД сприятиме покриттю зовнішніх фінансових зобов'язань України (виплаті боргів) на 2018-2019 роки і буде сприяти реалізації реформ в цій країні. Вона буде надана двома траншами у формі середньострокових і довгострокових кредитів», - йдеться в рішенні.

Підкреслюється, що виділення вказаної суми залежить від виконання Україною всіх вимог Міжнародного валютного фонду. Тепер це рішення має бути затверджене на сесії Європарламенту. Нагадаємо, що з 2014 року Україна тричі отримувала від ЄС макрофінансову допомогу у вигляді кредитів на загальну суму € 3,4 млрд.

Telegram Channel