Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Активіста Євромайдану Івана Бубенчика відпустили на поруки нардепів

Судять не "беркутівців" - активістів...

Новое время

Активіста Євромайдану Івана Бубенчика відпустили на поруки нардепів

Поручилися Андрій Денисенко та Олег Петренко

Печерський районний суд Києва відпустив активіста Євромайдану Івана Бубенчика на поруки народних депутатів Андрія Денисенка і Олега Петренка, повідомляє Новое время з посиланням на Радіо Свобода.

Прокуратура просила відправити Бубенчика під домашній арешт і зобов'язати його носити електронний браслет.

Прокуратура просила відправити Бубенчика під домашній арешт і зобов'язати його носити електронний браслет.

Бубенчика підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронних органів або військовослужбовця) і ч. 1 ст. 263 (придбання та носіння вогнепальної зброї і боєприпасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

На початку квітня Генпрокуратура повідомила Бубенчику про зміну раніше оголошеної підозри. Раніше слідство підозрювало учасника Революції гідності у вбивстві двох осіб - співробітника правоохоронних органів і військовослужбовця внутрішніх військ, - а також у замаху на вбивство військовослужбовця на Майдані Незалежності в Києві 20 лютого 2014 року. Йому також інкримінували незаконне придбання та носіння вогнепальної зброї і бойових припасів.

У квітні суд кілька разів переносив засідання з обрання запобіжного заходу Бубенчику.

3 квітня правоохоронці затримали Бубенчика і оголосили йому підозру.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що кваліфікація дій Івана Бубенчика під час Революції гідності є неправильною. Зокрема, він прийняв рішення про зміну групи прокурорів по даному епізоду розслідувань подій на Майдані.

Раніше Бубенчик публічно заявляв, що 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності стріляв  в силовиків.

Telegram Channel