Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

ХОЧ ПІСНО, ТА СМАЧНО

Триває Великий піст. Для тих, хто дотримується його, подаємо кілька рецептів пісних страв...

ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО
Склянка цукру і стільки ж яблучного пюре, 2/3 склянки олії, по половині чайної ложки солі і ваніліну, півсклянки подрібнених горіхів, чотири склянки вівсяних пластівців «Геркулес».
Розтопити на середньому вогні цукор у яблучному пюре. Охолодити, додати олію, сіль, ванілін, горіхи і «Геркулес». Добре все перемішати і викладати ложкою на деко, змащене олією. Пекти в духовці на середньому вогні 20—25 хвилин.

БОРЩ КИСЛИЙ
На два літра води: один буряк, дві морквини, три картоплини, цибулина.
Буряк наріжте на четвертинки, складіть у слоїк, залийте водою, накрийте марлею і поставте в тепле місце на два дні. Коли вкисне, натріть на тертці. Зваріть картоплю з морквою і цибулею. Потім додайте у каструлю буряк і влийте кислий сік, дайте закипіти. Сіль і цукор покладіть за смаком.

КОТЛЕТИ «ОРИГІНАЛЬНІ»
Дві склянки квасолі замочити на 10—12 годин, змінюючи воду через кожні 4—5 годин. Потім зварити, відкинути на друшляк, пропустити через м’ясорубку разом з кількома цибулинами. Додати підсмажену на олії моркву, дві столові ложки борошна. Всі компоненти змішати, розвести відваром, додати сіль, чорний перець, півчайної ложки соди і дрібку сухої зелені петрушки. Викладайте ложкою на розігріту сковорідку і смажте на олії.
Telegram Channel