Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Стільки велосипедів на вулицях Луцька ще не бачили! (Фото)

На хвилинку можна відчути себе учасником Тур де Франс.

Олександр ДУРМАНЕНКО.

Стільки велосипедів на вулицях Луцька ще не бачили! (Фото)

20 травня в обласному центрі пройшла Всеукраїнська акція «Велодень-2018»

Спортсмени та прості шанувальники «залізних коней» зібралися сьогодні о 10 годині ранку на площі перед ТЦ «ПортСіті». Саме тут стартувала акція «Велодень-2018», метою якої є популяризація велотранспорту.

Останні приготування перед пробігом.

Зареєструвавшись, кожен учасник пробігу отримував наліпку з номером, сувенірний магніт та повітряну кульку. Як згодом розповіли організатори, у акції взяли участь 1500 осіб! І це лише офіційно зареєстовані учасники, а в колоні, яка рухалася містом було багато велосипедистів і без номерів. Не варто говорити й про вік учасників, адже любов до велосипедів об’єднує, як кажуть – і старих, і малих.

«Велодень-2018» - розпочався!

 Як згодом розповіли організатори, у акції взяли участь 1500 осіб!

Після останніх приготувань та застережень щодо безпеки руху, ведучий оголосив старт пробігу і велосипеди покотили. Маршрут пролягав центральними вулицями Луцька: від ТЦ «ПортСіті» по проспекту Соборності. А далі – проспект Молоді – проспект Відродження – вулиця Рівненська – проспект Волі.

Таких «велородин» було досить багато.

Малій пасажирці - найкомфортніше!

На Театральному майдані колона зробила зупинку, щоб вшанувати загиблих учасників АТО.  Потім велосипеди рушили по вулиці Винниченка на проспект Перемоги і повернулися в місце старту до ТЦ «ПортСіті».

В таких ситуаціях потрібно бути обережним.

Сьогодні дорога - для велосипедів.

Перед мостом виник невеликий затор.

Велопробіг пройшов вдало, без серйозних інцидентів. Потрібно подякувати поліції, яка супроводжувала учасників та зробила усе можливе для комфортного руху велосипедів по проїжджій частині. Окремі автомобілісти висловлювали невдоволення перекритим рухом, але більшість підтримувала учасників заїзду вигуками та гудками.

Як тато!

Серед корпоративних команд розігрувався спеціальний приз.

Закінчилося велосвято розіграшем призів серед усіх учасників заїзду. Ті, кому посміхнулася удача, отримали від організаторів акції потрібні у господарстві речі: велосипедні камери, насоси, ліхтарики, а також подарункові сертифікати.

Telegram Channel