Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Гриценко заявив про підготовку спецоперації проти нього

Згідно із соціологічними опитуваннями, Анатолій Гриценко – один з лідерів президентських перегонів.

Фото: Обозреватель

Волинь-нова

Гриценко заявив про підготовку спецоперації проти нього

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко заявив, що влада України готує проти нього спецоперацію, метою якої є його недопущення до виборів

Відповідне попередження він отримав від генерала Служби безпеки України Віктора Трепака, написав Гриценко на своїй сторінці в Facebook, пише «Обозреватель».

«Це дійсно правда, таку операцію влада спланувала і дала команду почати найближчим часом, можливо, вже на цьому тижні. Склад організованого злочинного угруповання мені відомий», – зазначив політик. Гриценко також додав, що йому відомі не тільки прізвища високопосадовців, які контролюють спецоперацію, а й імена правоохоронців, які стануть її безпосередніми виконавцями. Що стосується останніх, то він вирішив поки не розкривати громадськості їх імена, сподіваючись на те, що вони відмовляться від покладеної на них місії.

«Це дійсно правда, таку операцію влада спланувала і дала команду почати найближчим часом, можливо, вже на цьому тижні. Склад організованого злочинного угруповання мені відомий»

«У той же час попереджаю весь склад ОЗУ: відповідальність за виконання вами завідомо злочинних наказів буде жорсткою і невідворотною! При цьому нічого особистого - влада повинна діяти в рамках закону, навіть якщо їй наказують Закон порушити. Тому подумайте тричі, перш ніж брати участь у брудній спецоперації», – підсумував Гриценко.

Трепак, в свою чергу, на своїй сторінці в Facebook прокоментував ситуацію як спроби влади знищити своїх реальних опонентів за допомогою силовиків через те, що в Україні почалася гаряча фаза президентської виборчої кампанії, яка вже де-факто розпочалася. «Основна увага Банкової прикута до можливого кандидата в президенти – лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка. Владу неабияк збентежили останні результати соціологічних досліджень, які стабільно фіксують досить високий особистий рейтинг цього політика, а головне - зростання його електоральних симпатій. Провладні політтехнологи добре розуміють, що якщо так буде продовжуватися, то Гриценко цілком може вийти на перші позиції президентської гонки. Тому ухвалено рішення - нанести якомога сильніший удар по лідеру "Громадянської позиції», – пояснив генерал СБУ.

Згідно з його інформацією, в основу дискредитації Гриценко буде покладено кримінальне провадження щодо нього з повідомленням про підозру у вчиненні корисливих посадових зловживань на посаді міністра оборони у 2005-2007 роках. Трепак додав, що для зазначеної мети вже навіть провели підготовчу роботу. Так, мова йде про "обробку" майнових військових об'єктів (один із них - на сході України), до яких буде зроблена прив'язка відповідних дій і рішень Гриценка як глави Міністерства оборони.

Весь процес буде супроводжуватися широким інформаційним висвітленням із потрібними акцентами.

«За планом першим повинен включитися профільний комітет Верховної Ради, який займається питаннями оборони і безпеки, - на нього покладається функція ініціювання відповідних перевірок «за зверненнями» з використанням депутатських і парламентських можливостей», – розповів він, зазначивши, що цей етап спецоперації повинен приховати зацікавленість в ньому певних представників державної влади.

Після виконання своєї ролі комітетом, за роботу повинні будуть взятися контрольовані правоохоронні органи. Крім того, уточнює Трепак, весь процес буде супроводжуватися широким інформаційним висвітленням із потрібними акцентами.

Як повідомлялось, підсумки соціологічного опитування Інституту «Янус» і Центру соціальних і маркетингових досліджень SOCIS показали, що якби президентські вибори відбулися в Україні найближчим часом, найбільше голосів українці віддали б за кандидатуру Гриценка(8,2%).

Telegram Channel