Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи буде смачним монастирське пиво?

Залишилося відтворити оригінальну рецептуру.

Вокруг Света.

Чи буде смачним монастирське пиво?

Тисячолітнє абатство в Бельгії почне виробляти власний хмільний напій

У бельгійському абатстві Гімберген монахи планують відродити виробництво власного пива. Монастир, а пізніше пивоварня були засновані в 1198 році. Близько двохсот років тому при вторгненні французів у Бельгію пивоварня і монастир були зруйновані. Про це розповідає Вокруг Света.

«Щодня паломники і відвідувачі монастиря запитують, де знаходиться наша пивоварня. Багато хто не розуміє, чому ми не варимо пиво самі. Так з'явилася ідея відтворення цієї традиції», - розповів помічник настоятеля монастиря Карел Стаутемас.

 Ченці попросили у компанії ліцензію на виробництво пива та отримали дозвіл

У 1953 році монахи передали право на виробництво пиво під маркою Grimbergen пивоварній компанії Maes. В 2008 компанія Carlsberg після судових розглядів отримала право на виробництво пива Grimbergen. Ченці попросили у компанії ліцензію на виробництво пива та отримали дозвіл.

«У нас також є документи, які свідчать про те, що абати купували ячмінь у місцевих фермерів. Ми вже знаємо всі інгредієнти. Єдине, ми не знаємо, яка кількість солоду потрібно використовувати - оригінальний рецепт поки нам невідомий», - уточнив Карел Стаутемас.

Telegram Channel