Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Яким районам та містам Волині не вистачає на зарплату?

Нині загальна заборгованість становить 165 мільйонів гривень.

Фото ілюстративне

Яким районам та містам Волині не вистачає на зарплату?

На оплату праці працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, не вистачає 33 мільйони гривень

Вже у лютому деякі місцеві бюджети декларували незабезпеченість коштами на виплату зарплати. На початку року не вистачало 192 мільйони гривень, повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Нікітюк. Нині загальна заборгованість становить 165 мільйонів гривень, в тому числі освітянська та медична субвенції в сумі 132 мільйони гривень. Через це голова Волинської ОДА Олександр Савченко направив звернення до Президента України та Прем’єр-міністра України щодо збільшення освітньої та медичної субвенції для Волині.

Загалом по області на оплату праці працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, не вистачає 33 мільйони гривень.

– Я був у Нововолинську та Володимирі-Волинському і відчув там змагальність: хто більше виплатить надбавок. Не заперечую, що змагальність є двигуном торгівлі. Не знаю, чи вона є двигуном політичної торгівлі, але будь-якому випадку треба вважати на те, що кошти треба витрачати економно, – сказав голова Волинської ОДА Олександр Савченко. – Ми вже втретє цього місяця збираємося по питаннях бюджету. Якщо наповнюєте бюджет, то можете змагатися, якщо ні – думайте, як правильно і раціонально витрачати кошти.

Загалом по області на оплату праці працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, не вистачає 33 мільйони гривень. Задекларовано, що найбільше коштів на оплату заробітної плати не вистачає у зведених бюджетах Камінь-Каширського району (понад 10 мільйонів гривень), Іваничівського району (5,4 мільйона гривень), Локачинського району (4,9 мільйона гривень), Рожищенського району (3,3 мільйони гривень), бюджету міста Луцька (910 тисяч гривень).

Не вистачає коштів і в деяких ОТГ. Зокрема, Заболоттівській ОТГ на зарплату не вистачає 911 тисяч гривень, Копачівській ОТГ — 680 тисяч, Луківській ОТГ — 391 тисячу, Павлівській ОТГ — 268 тисяч.

Telegram Channel