Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
На Горохівщині знайшли зброю у... 70-річної бабусі

Пенсіонерка пояснила, що домашній арсенал належав її покійному чоловікові, який помер 15 років тому.

Фото: https://prom.ua

Волинь-нова

На Горохівщині знайшли зброю у... 70-річної бабусі

Жінка каже, що патрони їй дістались від покійного чоловіка

У ході проведення профілактичної операції «Зброя і вибухівка»  старший дільничний офіцер поліції Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Назар Колядко виявив та вилучив  52 патрони до малокаліберної гвинтівки калібру 5, 2 мм і 2 патрони калібру 7,62 мм у … 70-річної жительки села Лобачівка.

Поліцейські наголошують усім, що за такі дії передбачена сувора кримінальна відповідальність.

Пенсіонерка пояснила, що домашній арсенал належав її покійному чоловікові, який помер 15 років тому. Як відомо, незнання законів не звільняє від кримінальної відповідальності, тож наразі вирішується питання про внесення відомостей в єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.1 ст 263 КК України.  «Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладко ствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу».

Поліцейські наголошують усім, що за такі дії передбачена сувора кримінальна відповідальність. А також звертаються до чоловіків, які воюють чи воюватимуть на Донбасі зі застереженням не привозити звідти зброю. Як відомо, саме з тих вогненних рубежів  вона потрапляє на мирну територію і стає смертоносною загрозою для мирних мешканців.

Telegram Channel