Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку утеплять 40 шкіл та садочків

Згідно договорів Луцьк отримає кредит у розмірі 5 мільйонів євро від Північної Екологічної Фінансової Корпорації та 1,3 мільйонів євро гранту від Фонду E5P.

Фото: Луцька міська рада

Волинь-нова

У Луцьку утеплять 40 шкіл та садочків

Кошти на це надійдуть в рамках співпраці з НЕФКО

Луцька міська рада продовжує співпрацю з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО). Нам уже вдалося спільно реалізувати кілька проектів з впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетній сфері. У кількох садочках та школах, закладах позашкільної освіти встановлено індивідуальні теплові пункти, проведено термомодернізацію приміщень. Це вже дало свій результат, адже є значна економія коштів на енергоносіях, покращився температурний режим у приміщеннях, що створило комфортніші умови для перебування там наших маленьких  лучан та працівників закладів.

У Києві відбулося підписання Кредитного та Грантового договорів між Луцькою міською радою та Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО)

І ось сьогодні у місті Києві відбулося підписання Кредитного та Грантового договорів між Луцькою міською радою та Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО) у рамках реалізації масштабного проекту “Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька”. Свої підписи під документами поставили секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, директор департаменту фінансів міської ради Лілія Єлова, виконавчий віце-президент Тронд Мое і Старший інвестиційний менеджер НЕФКО Амунд Бейтнес.

Амунд Бейтнес і Тронд Мое позитивно відзначили співпрацю з Луцьком. За їхніми словами, попередні два проекти продемонстрували, що наше місто - надійний партнер. Вони бачать, що міська влада зацікавлена у впровадженні енергоощадних технологій. Тож спільними зусиллями вдається покращувати рівень життя лучан.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт подякував за співпрацю. Він повідомив, що перший проект з НЕФКО охопив шість закладів бюджетної сфери. На ці цілі було залучено 4 млн грн.

Нині у Луцьку триває реалізація другого проекту з НЕФКО. У його рамках впроваджують енергозберігаючі заходи у 8 бюджетних закладах. На ці цілі залучено 10 млн грн кредитних коштів та 195 тис. Євро від Фонду Е5Р.

Ми зможемо модернізувати 40 приміщень закладів бюджетної сфери. Це покращить мікроклімат у них та дозволить економити енергоносії

«І ось сьогодні ми підписуємо черговий договір про співпрацю. Ми зможемо модернізувати 40 приміщень закладів бюджетної сфери. Це покращить мікроклімат у них та дозволить економити енергоносії»,- зазначив він.

Григорій Пустовіт додав, що співпраця з НЕФКО це не лише отримання фінансової підтримки, а це зміна свідомості. «Ви допомогли нам стати іншими. Ми усвідомлюємо важливість впровадження енергозберігаючих технологій, адже це сприяє захисту навколишнього середовища. Ми не стоїмо на місці, і за останні два роки з міського бюджету спрямували на енергозберігаючі заходи 24 млн грн",- додав він.

Секретар міської ради подякував за підтримку і висловив сподівання, що це буде не останній наш спільний проект.

Згідно договорів Луцьк отримає кредит у розмірі 5 мільйонів євро від Північної Екологічної Фінансової Корпорації та 1,3 мільйонів євро гранту від Фонду E5P. Крім того, передбачена й частка співфінансування з міського бюджету у розмірі 1 мільйон євро.

Проектом “Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька” передбачається утеплення фасадів, дахів, встановлення ІТП, ізоляція трубопроводів, заміна вікон та дверей, модернізація системи освітлення у 34 бюджетних закладах (40 будівлях бюджетної сфери). 

В результаті реалізації Проекту буде досягнуто економії у розмірі 17,3 млн грн.

Переважну більшість об’єктів проекту складають будівлі шкіл та дитячих садків. Реалізація проекту у цих будівлях є пріоритетним для міста і додатково має високу показовість заходів. Ці будівлі відвідує велика кількість мешканців, вони знаходяться у всіх районах міста і мають великий вплив на формування поведінки ощадливого способу використання енергоресурсів.

В результаті реалізації Проекту буде досягнуто економії у розмірі 17,3 млн грн. Загальна кількість зекономленої теплової енергії становитиме 10 618 Гкал/рік, електричної енергії – 639 027 кВт*год./рік, природного газу - 1 665 361 м3. Загальна кількість зекономленого CO2 – 4 282 т. Період окупності проекту становитиме приблизно 11 років.

Термін запозичення – 9 років від підписання Кредитного договору, а пільговий період – 30 місяців, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Telegram Channel