Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Європейська кіноакадемія закликала весь світ сприяти звільненню Олега Сенцова

Український режисер, засуджений в РФ до 20 років колонії, вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля.

Фото з відкритих джерел

Європейська кіноакадемія закликала весь світ сприяти звільненню Олега Сенцова

Український режисер оголосив безстрокове голодування

Про це йдеться у зверненні, опублікованому на офіційному сайті  організації, пише Громадське.

«Сьогодні 12-ий день безстрокового голодування українського кінорежисера Олега Сенцова, й, за словами його адвоката Дмитра Дінзе, він планує продовжувати голодування до самої своєї смерті, якщо його вимоги не будуть виконані... Ми глибоко стурбовані, тому ще раз вимагаємо забезпечити його безпеку і негайно та безумовно його звільнити!», — зазначають узверненні.

«Будь ласка, допоможіть нам врятувати його — зверніться до свого міністра закордонних справ, вашого депутата або до посольства Росії у вашій країні і попросіть їх зробити все можливе для звільнення Олега Сенцова! Ми мусимо діяти зараз!» — йдеться у листі, який підписали Агнєшка Голланд та Вім Вендерс.

Долучитися до звернення може кожен. Зразок листа — на сайті Європейської кіноакадемії, а також — Української кіноакадемії, яка поширила це звернення.

Листа вже підписали відомі режисери, продюсери, актори та активісти, серед яких — Кен Лоуч, Стівен Долдрі, Кшиштоф Зануссі, Даніель Ольбрихський, а також 1750 інших членів та друзів європейської кіноспільноти та інших організацій, зокрема Федерація європейських кінорежисерів FERA, PEN America, Європейський клуб продюсерів (EPC), Гільдія режисерів Франції (SRF), численні національні академії, зокрема Українська кіноакадемія (UFA), а також Спілка кінематографістів України.

Долучитися до звернення може кожен. Зразок листа — на сайті Європейської кіноакадемії, а також — Української кіноакадемії, яка поширила це звернення.

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля.

Що робить українська влада для звільнення Сенцова, як реагують на вимогу українця у Росії та в світі та який стан здоров'я Олега — Громадське збирає усі заяви та новини стосовно Сенцова:#FreeSentsov: Олег голодує

Знімальні групи Громадського побували у ключових містах на шляху їхнього етапу — Москві, Ростові, Челябінську, Лабитнангі. Ми дізналися, в яких умовах їх утримують та які люди опікуються їхніми долями там, куди так і не допустили українських консулів, куди й донині складно дістатися адвокатам.

Зазначимо, у Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язня, 27 яких перебувають на території Росії.

58 — затримані у Криму чи у справах, пов'язаних з Кримом. Ці цифри не враховують в'язнів, що утримуються на території самоназваних республік.

 

Telegram Channel