Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Від крилатої змії до Шона Мендеса: чому волинянам варто відвідати Івано-Франківськ на вихідних

Це варто побачити: найвужча й найкоротша (6м на 65м!) вулиця Івана Труша в Івано-Франківську!

Тетяна ЗАНЮК

Від крилатої змії до Шона Мендеса: чому волинянам варто відвідати Івано-Франківськ на вихідних

Тут варто побувати навіть, щоб зустріти світанок на Вовчинецьких пагорбах чи попливти катамараном Станіславським морем...але не тільки

 Івано-Франківськ (істрична назва Станіславів) називають «дверима в Карпати» та серцем Прикарпаття. Місто, яке органічно поєднало у собі історію та сучасність, зустріло нас затишно вже о 4.20, заледве ми зійшли з потяга "Ковель-Чернівці" (поїзд чомусь трохи припізнився). 

Пізніше ми зрозуміли: в Івано-Франківськ варто завітати навіть, щоб...

... зустріти світанок на Вовчинецьких пагорбах на околиці міста, звідки відкривається чудова панорама міста. Раніше ця територія називалась Бійною горою, адже саме тут відбувся моторошний бій між козаками та поляками. Подейкують, що вночі тут ходять вужі з людськими головами та крилаті змії (щоправда, ми їх не бачили).

...прогулятись площею Ринок, де розташувалась міська ратуша, яка відбудовувалась чотири рази. Вважають, що цю будівлю прокляв ватажок опришків, якому присудили страшний вирок – четвертування. З площі варто повернути на вулицю Івана Труша, яка є найкоротшою та найвужчою у місті - 6 метрів у ширину і 65 у довжину.

...відпочити у сквері біля медичного університету. Там же нещодавно відкрили перший в Україні пам‘ятник діячам «Руської трійці» Маркіяну Шашкевичу, Івану Вагилевичу, Якову Головацькому.

 

Міська ратуша відбудовувалась чотири рази. Вважають, що цю будівлю прокляв ватажок опришків, якому присудили страшний вирок – четвертування.

...купити сувенір на згадку в казковій галереї сувенірів «ОЛЕ-Тур» та зробити кілька оригінальних фотографій у фотозоні поруч.

 

...влаштувати пікнік на острові Закоханих посеред міського озера, яке місцеві називають Станіславським морем. Поблизу також можна орендувати човен чи катамаран та чудово провести час на хвилях Станіславського моря.

..прогулятись вулицею Незалежності,яка є найбільшою пішохідною в Івано-Франківську. Її також називають «Стометрівкою». Вишукані фасади житлових будинків та аромат кави роблять вулицю улюбленим місцем відпочинку місцевих жителів і гостей.

...увечері варто послухати вуличних музикантів, які приходять у центр міста, щоб зіграти музичні новинки: наприклад Шона Мендеса у власній обробці. 

...до речі, в Івано-Франківську дуже креативні фонтани. Під такою кульбабкою приємно охолодитися:

Звичайно, Івано-Франківськ - не Париж, але тут досить своїх цікавинок, щоб вас подивувати, і навіть власна Ейфелева вежа.

 

Тетяна ЗАНЮК, студентка 2-го курсу Факультету філології та журналістики СНУ ім. Лесі Українки

Telegram Channel