Курси НБУ $ 41.50 € 46.45
На Гнідавському заводі збільшать обсяги виробництва екологічно чистого цукру

Екологічно чистий цукор значно корисніший, але й значно дорожчий

AgroReview

На Гнідавському заводі збільшать обсяги виробництва екологічно чистого цукру

Підприємство «Рітер Біо Агро», з яким налагоджена співпраці минулоріч, вирощує цукровий буряк без застосування будь-яких хімічних добавок. Підприємство отримало сертифікат «еко», однак цукор теж суттєво відрізняється від звичайного

Основним споживачем такого продукту є Німеччина, де доволі суворо відносяться до належної якості продукту, повідомля сайт Гнідавського цукрового заводу. Цього року вищезгадане підприємство збільшило посівні площі органічного цукрового буряка із 50 гектарів до 300-хсот.  На «Рітер Біо Агро» розраховують на своїх полях підживлених органікою, а не мінеральними добривами отримати не менше 50 тонн з гектара, тому роботи для Гнідавського цукрового заводу вистачатиме.

Врожайність екологічно чистого буряка значно менша, проте цукор, отриманий з нього, буде коштувати не 350 євро, а 1300 євро

Цьогоріч Гнідавський цукровий завод продовжить виробництво екологічного цукру. Минулого року підприємство  «Ріттер Біо Агро», що спеціалізується на виготовленні еко-буряка виростило 2000 тон сировини та виготовити екологічно чистий цукор, який, згідно досліджень провідних німецьких лабораторій.

«Врожайність екологічно чистого буряка значно менша, проте цукор, отриманий з нього, буде коштувати не 350 євро, а 1300 євро», – розповідає директор Гнідавського цукрового заводу Ростислав Новосад.

Це побудуть найперші поставки цукрового буряка на переробку. Покупцями цього продукту стають провідні європейські виробники. Вже цьогоріч між ТОВ «Рітер Біо Агро» та однією з голландських фірм має бути укладена угода на постачання 2000 тонн еко-цукру.

Telegram Channel