Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На РАЕС закуплено новітнє обладнання для хімконтролю

Рівненська АЕС

На РАЕС закуплено новітнє обладнання для хімконтролю

В рамках виконання заходів Комплексної зведеної програми підвищення рівня безпеки (КзПБ) та Програми продовження терміну експлуатації енергоблока №3 Рівненської АЕС за кредитні кошти ЄБРР/Євратом закуплено два атомно-емісійних спектрометри з індуктивно-зв’язаною плазмою, виробництва американської компанії Thermo Fisher Scientific.

Атомно-емісійний спектрометр з індуктивно-зв’язаною плазмою iCAP 7000 – це новітній прилад, що має безкомпромісні можливості та унікальні характеристики, яких неможливо досягти при використанні будь-якого іншого обладнання стосовно елементного аналізу. Цей прилад дозволяє повністю реалізувати всі вимоги ДСТУ ISO 11885:2005, який діє в Україні та навіть перевершує їх.

Рівненська АЕС проводить вхідний контроль даного обладнання. На черзі – його встановлення та введення у роботу.

Як зауважив начальник хімічного цеху Рівненської АЕС Анатолій Тихомиров, новітні атомно-емісійні спектрометри iCAP 7000 мають ряд значних переваг, які дозволять з високою точністю проводити кількісний хімічний контроль технологічних середовищ, хімічних реагентів, відкладень з поверхностей технологічного обладнання енергоблоків РАЕС та експлуатаційний контроль кислотного і лужного електроліту акумуляторних батарей, які використовуються на атомній електростанції.

«У березні фахівці водно-радіохімічної лабораторії хімічного цеху РАЕС взяли участь у приймальних випробуваннях, які відбулись у м. Бремен (Німеччина). На сьогоднішні Рівненська АЕС проводить вхідний контроль даного обладнання. На черзі – його встановлення та введення у роботу».

Telegram Channel