Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Журналістка зняла на відео смерч під Володимиром–Волинським

Метеорологи попереджають: через зміну клімату вихорів в Україні стане ще більше

Dariia Poddubetska

Журналістка зняла на відео смерч під Володимиром–Волинським

В останні роки це атмосферне явище звичне для Північної Америки все частіше помічають в Україні

У Володимир-Волинському районі місцева журналістка Дар’я Поддубецька помітила смерч. явище зняла на відео та виклала у «Фейсбуці». 

І це все на Волині! Приблизно в 35 кілометрах від Володимира-Волинського в сторону Павлівки!!!

«Це вам не #USA, а це #Ukraine! Більше того — це #Volyn. Я особисто боюся смерчів.... А сьогодні їх довелося побачити кілька.... І це все на Волині! Приблизно в 35 кілометрах від Володимира-Волинського в сторону Павлівки!!! Так так, там гуляють такі #monster #tornado #смерч» - прокоментувала очевидиця.

«Статистика свідчить: за півстоліття на території України найбільше смерчів фіксується в другій половині літа в Причорномор'ї, Запорізькій, Київській, Дніпропетровській, Черкаській, Волинській та Львівській областях», – розповів Segodnya.ua начальник відділу контролю та координації аварійно-рятувальних формувань Державної служби України з надзвичайних ситуацій Юрій Адамов. У зв'язку з глобальним потеплінням клімат змінюється на всій планеті, і метеорологи відзначають, що в Україні смерчів стає більше, географія їх розширюється і виникають вони раніше розпалу літа. 

 

Telegram Channel