Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Молитва за Україну об’єднала бізнесменів, політиків і духовенство Волині за одним столом (Фото, відео)

Благодійники жертвували на аналізатори для виявлення онкозахворювань крові у дітей.

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

Молитва за Україну об’єднала бізнесменів, політиків і духовенство Волині за одним столом (Фото, відео)

Наша область приєдналася до 11 регіонів України, в яких уже проходять аналогічні зібрання

«Ми знаємо, що таке сніданок, ми знаємо, що таке молитва. А що таке молитовний сніданок? — запитав організатор Національного молитовного сніданку в Україні депутат Верховної Ради Павло Унгурян. — Він не схожий на нараду і не схожий на весілля. Що ж це таке? А це особлива форма управлінської діяльності, яка покликана об’єднати вищими цінностями різних за професією та політичними поглядами людей. І ці цінності — вчення Ісуса Христа».

У багатьох демократичних країнах молитовні сніданки стали доброю традицію, адже це хороша нагода для політичних опонентів сісти за один стіл і не переходити лінію, за якою починається протистояння. 

У тому, що це справді так, мали змогу переконатися понад двісті учасників першого на Волині молитовного сніданку, які розмістилися за ошатними прибраними круглими столами в фойє обласного драмтеатру. Тут було духовенство різних конфесій — православні, греко та римокатолики, протестанти, іудеї. Державну владу та органи місцевого самоврядування представляли волинський губернатор Олександр Савченко, голова обласної ради Ігор Палиця, радник луцького міського голови Ігор Поліщук (саме мерії обласного центру спільно з волинською радою церков належить ініцатива проведення урочистості). На сніданок прибули народні депутати Ірина Констанкевич, Ігор Лапін, в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Відкрили захід митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл, Луцький екзарх УГКЦ Йосафат Говера, директор релігійної місії «Карітас-Спес» Луцької дієцезії Римсько-Католицької церкви Роман Бурник.

У багатьох демократичних країнах молитовні сніданки стали доброю традицію, адже це хороша нагода для політичних опонентів сісти за один стіл і не переходити лінію, за якою починається протистояння. Крім представників різних церков, політичних кіл та бізнесу у Луцьку це засвідчили і два американських конгресмени, які приїхали на Волинь як представнки конкуруючих партій республіканців та демократів. «Нас тут зібрала молитва за Україну», — підтвердила цю думку в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. До речі, під час сніданку була можливість зробити добру справу — пожертвувати кошти на аналізатори для раннього виявлення онкологічних захворювань крові у дітей.

Фото: Олександра Дурманенка

Telegram Channel