Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вирішували, як підвищити інвестиційну привабливість Камінь-Каширщини

Агропідприємці виявляють бажання інвестувати у розвиток району

Департамент агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації

Вирішували, як підвищити інвестиційну привабливість Камінь-Каширщини

Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації виконували протокольне доручення голови ОДА Олександра Савченка щодо розробки заходів із залучення інвестицій у Камінь-Каширський район, у тому числі в галузі агробізнесу.

У стінах райдержадміністрації відбулася зустріч із керівництвом району – головою райдержадміністрації Валерієм Дунайчуком, головою районної ради Віктором Сусом. Серед присутніх також – перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, начальник міжрайонного управління у Камінь-Каширському та Любешівському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Світлана Сус, начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук, представники сільськогосподарських підприємств. Про це інформує департамент агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Інвестувати у розвиток Камінь-Каширського району здебільшого виявляють бажання агропідприємці, незважаючи на небагаті поліські землі.\

А також очільник головного аграрного відомства області акцентував на питанні приведення у відповідність документації на громадські пасовища, що знаходяться на території сільських рад.

Зокрема, ТзОВ «Патріот Агро» хоче орендувати 78 га торф’яників із 500 га, які згоріли у 2015 році. Окрім зернової групи, господарство займається вирощуванням ягід, горіхів, інших плодових дерев. У Камінь-Каширському районі сподіваються вирощувати насадження лохини. Орендувати землі в районі також хочуть: ТзОВ «Грін Енерго» з Дніпропетровщини і ТзОВ «Сотік Агро» з Рівненської області.

Є напрацювання щодо добування сапропелю.

Інвестувати у розвиток аграрної галузі району виявили бажання і місцеві виробники. Так, СВК «Нуйнівський» (керівник – Микола Сільчук) планує взяти в оренду 70 га для розширення пасовищ. А у селі Стобихівка 10 учасників АТО отримали по 2 га землі для ведення особистого селянського господарства.

Проблемним питанням на Камінь-Каширщині, як і у інших районах області, залишається інвентаризація землі. «Покращення інвестиційного клімату без коректної інвентаризації землі – неможливе, - наголосив Юрій Горбенко, - дану роботу необхідно провести якісно, перш ніж приводити інвестора в район».

А також очільник головного аграрного відомства області акцентував на питанні приведення у відповідність документації на громадські пасовища, що знаходяться на території сільських рад.

Присутні на зустрічі погодилися із цією думкою та твердженням, що проведення інвентаризації землі в районі можливе лише за умови співпраці районного структурного підрозділу з питань АПК, управління Держгеокадастру та сільських голів. Це – спільна мета, завдяки якій підвищиться інвестиційна привабливість району.

На основі проведення даних робіт, буде оновлено інвестиційний паспорт району.

Юрій Кресак від імені свого структурного підрозділу зобов’язався надавати підтримку під час зустрічей з потенційними інвесторами та зазначив, що даний регіон має потенціал до розвитку і інших інвестиційних проектів, як от виробництво сонячної енергії.

Telegram Channel