Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинянка побувала на унікальному параді драконів у Кракові (Фото, відео)

Це було справді казково!

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Волинянка побувала на унікальному параді драконів у Кракові (Фото, відео)

Неподалік легендарного замка-велетня Вавеля, на березі чарівної Вісли з нагоди Дня міста королівський Краків презентував світові 18-тий грандіозний Великий Парад Драконів. З однією такою істотою-своїм символом, яку зве вавельською, древній град пов’язує свою долю

Дивовижне побачене важко переповісти словами. Та доки разом із краківчанами, норвежцями, японцями, які стояли поруч, очікували початку цього фантастично прекрасного шоу, познайомитися  із господарями і тисячами туристів міста на одному з теплоходів виплив першим… синьо-жовтий симпатичний змій, а через декілька хвилин різнокольорові велетенські надувні дракони 25-метрової висоти, які у поляків звуться смоками,  випливали над рікою і не воювали, не жерлися, не нападали одні на одних – танцювали у вечірньому  небі поодинці і парами під акомпанемент східної музики.

Нарахувала їх, улюбленців жителів держави-сусідки, близько двадцяти. 

Здавалося, Вісла усміхалася від задоволення...

Здавалося, Вісла усміхалася від задоволення, слугуючи сценою для міріад різнокольорових променів, які теж затійливо вигиналися і звивалися, то торкаючись,  до водяної гладіні граціозно, наче балерини, то злітаючи в небо. А там, у висоті, у такт мелодії ні на мить не згасали зорі салютів.

Дивимось, як це було (Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ і з сайту www.gazetakrakowska.pl.):

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 … Дійство тривало годину, надихаючи людей красою, казковою феєрією, глибоким змістом на думки про те, що чудових по-своєму свят у самобутніх містах і селах упродовж віків буде багато, якщо в них царюватимуть мудрість, доброзичливість і  мир. 

У неділю Великий Парад Смоків продовжився у центрі міста королів. 

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel