Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Відзнака імені німецького генія для Маестро з Волині (Фото, відео)

Музика - це життя Товія Рівця.

Олександр ДУРМАНЕНКО.

Відзнака імені німецького генія для Маестро з Волині (Фото, відео)

Художньому керівнику камерного оркестру «Кантабіле» обласної філармонії, народному артисту України Товію Рівцю вручили міжнародну нагороду

З цією метою до нашого міста завітав всесвітньо відомий скрипаль професор Міхаель Стріхарж з Німеччини, який є президентом однойменного фонду. Ця організація славна не лише проектами для підтримки музикантів, але й проведенням різноманітних творчих заходів. Саме у рамках Фестивалю Фонду, Кафедральний костел святих апостолів Петра і Павла став місцем, де звучали найкращі зразки класичної музики.

Слово Маестро до глядачів.

 Товій Михайлович впевнено керував виконавцями, спрямовуючи музику у єдине річище. І допомагав йому у цьому подарований жезл

Творчий вечір розпочався із виконання оркестром «Кантабіле» творів Антоніо Вівальді. Після цього прозвучала «Токката і фуга ре мінор» геніального Йоганна Себастьяна Баха. І символічно, що коли стихли оплески, професор Стріхарж відзначаючи музичні таланти Товія Михайловича, нагородив його диригентським жезлом імені великого німецького композитора.

Диригентська експресія.

Після урочистої миті слово взяв директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко. Він у свою чергу подякував професору Стріхаржу за візит та можливість приймати Фестиваль у Луцьку. А за тим, вручив пану професору диплом почесного президента «Кантабіле».

Урочиста мить нагородження.

У костьолі знову зазвучала безсмертна класика. Товій Михайлович впевнено керував виконавцями, спрямовуючи музику у єдине річище. І допомагав йому у цьому подарований жезл.

Відео: мистецьке дійство в Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла

 

Telegram Channel